2012. október 24., szerda

Gyerekek és a táplálkozás

Már egyszer mintha írtam volna már valami ilyesmi témáról,hogy milyen fontos a szülői példa.....
Egy tanulmány szerint, az elhízott felnőttek,gyerekként sokszor azt hallották szüleiktől,hogy
-"Addig nem állsz fel az asztaltól míg meg nem eszed az összeset!"
vagy.......
-"Egyél méééég egy kicsiiit!"
Az a gyerek lehet,hogy azért nem akar többet enni,mert ő még tudja,hol van a határ!!! Tudja mennyi elég neki, tudja hogy az épp megfelelő mennyiség.
És sok szülő,mamák....."tágítják" ki a gyerek gyomrát és "félre nevelik" hogy mennyi az elég!
Én mai napig, sajnos olyan vagyok az étkezéseimmel.Hogy amit kimertem magamnak,adagot, azt ha már a felével jól is laktam,akkor is megeszem,mert a tányéron nem hagyunk ott semmit. Persze van rá néha példa,hogy néha ott hagyom és beteszem a hűtőbe. De az étterembe,amit már megrendeltem, akkor azt ha a rohammentő visz el,akkor is megeszem, hisz pénzt adtam érte,akkor naná,hogy nem hagyhatom ott!

Dorkánál már a kezdet kezdetén(hozzátáplálás) úgy voltam vele,hogy pl. egy fél üveg babakaját eszik meg,akkor annyit eszik.Nem erősködöm,hogy naaa méééég.
 Most ,hogy már elmúlt 4 éves, a minap újabb "okossággal" szembesültem.
Tudni kel róla nem egy szendvicses gyerek,max az oviba eszegeti. Itthon én nem igazán szoktam házi jellegű kenyeret venni,csak toast kenyér van meg max extrudált,mert az kínkeservesen fogy el :D
Pár napja, nem nagyon volt más csak szendvics vacsira. Készítettem neki toast kenyérből, sajtkrém csirkemell sonka, ubiból szoktam szájat paradicsomból szemet csinálni(szendvics pofa).
Már jó múltkor is a kenyér csücskébe harapott csak bele, a zöldségeket megette,husit megette......mident csak a toast kenyeret nem!
Mire kinyögte,hogy ő nem szereti,csak ....ahogy Ő mondja "alacsony,vékony kenyeret" ami az extrudált......
Tőlem meg senkitől sem látja,hogy ezt ennénk,de neki ízlik és be is nyom belőle 1-2-3....
Miközben vidáman,jóízűen ette. Lecsesztem kicsit magam,hogy mi a fenéért kell olyat ráerőltetni ami nem ízlik neki! Hisz nekem nem ízlik annyira az extrudált kenyér, neki meg az a nyerő! Szoktam mondom Naninak,hogy csak annyit egyen amennyi még jól is esik ! Igyekszem arra nevelni,hogy az evés ne hobbi legyen, ne egy pótcselekvés......Hála égnek, az új ételekkel kapcsolatosan elég befogadó. Mindent megkóstol, de van amire ő is azt mondja ,"ez nem finom"!
Örülnék nagyon, ha neki tiniként és kis-majd nagy felnőttként nem lennének súly  és önértékelési gondjai.
Néha mikor végig nézek magamon,látva a striákat a nem túl ruganyos bőröm.......elkeseredett és dühös leszek, és okolom magam azért,miért engedtem hogy kicsússzon a kezeim közül az irányítás.
Már nem tudom meg nem történné tenni és ilyen ritka pillanataimba,igyekszem arra gondolni,hogy ami volt elmúlt, és változtattam már rajta! És ezek a hibák,mindig emlékeztetni fognak,hogy többé ne essek ebbe a hibába,hogy az étel uralja az életem!

Hogyan legyek pancser nő!?

Már biztos sokan láttátok Takács Nóra féle „Hogyan legyek jó nő?” rövid videóit, ilyen olyan témában. No, én nagy örömmel vettem tudomásul, hogy készített egy olyan videót is,ahol házilag csinál cukorgyantát. Mivel ”fogtechnikus” vagyok és drágálltam a kozmetikus 1500 forintos gyantázását, gondoltam egyet és én is nekiestem és belefogtam a cukorgyanta gyártásába.


Az egy dolog,hogy nekem már-már étcsokoládé színére hajazott a cukrom….. kevergettem, csöpögtettem rá a vizet….úgy ahogy elő volt írva. Aztán mikor már úgy gondoltam, hogy tuti kéz meleg és semmi brutális égési sérülésem nem lesz….. óvakodva, a bal kezem mutató ujjával leteszteltem,hogy rámarkolhatok é?! Nos, én kicsit sem nőies felordításba törtem ki….némi kocsis szintű káromkodással megspékelve! A cukor konkrétan ráégett ujjbegyemre!
De nem olyan fából faragtak,aki egy komoly égési sérülés után feladja a küzdelmet…….nem-nem! Tovább vártam,hogy hűljön….aztán teszt gyanánt felkentem a karomra…..még csak bele sem ragadt az apró szőröcskékbe, inkább tiszta ragacsos cukor lé lepte el a karom.

Szépen lemostam,majd rápillantottam a tefal serpenyőmre….és érzékeny búcsút vettem tőle. Mivel addigra már kőkeményen beleszáradt a cukker. Amit tudtam kikapargattam és a szemetesbe dobtam. Arról meg is feledkezve,hogy ezzel újabb munkát zúdítok a nyakamba.

Másnap reggel egy kisebb hagyna kolónia nyaldosta a félresikerült cukorgyantám.

Szóval nekem nemhogy jó nőnek nem sikerült lenne, inkább pancser nő lettem !

2012. október 22., hétfő

Canopy Visegrád- ajánlom mindenkinek!

Kegyes volt hozzánk az időjárás,mert már korán reggel ezerrrel sütött a Nap! 11:45-re kellett ott lennünk Tesómmal Visegrádon a Nagyvillám étterem mellett. Éppen,hogy időben oda is értünk!
Olvasás nélkül aláírtam valami papírt,gondolom olyasmi lehetett mint a kajakozásnál,hogy ha esetleg lezuhannék  akkor senkit nem fogok felelősségre vonni.... :D
Minimum 4 maximum 10 főt visznek egyszerre csúszni.
3 fiatal srác és egy idősebb pasi tette fel ránk a felszerelést(rám az idősebb adta) tesómra az egyik leg fiatalabbnak tűnő . Én totál nyugodt voltam, Noncsiba már ott volt az aggódás szelleme :D Főleg ,mikor elkezdte mondani a srác,hogy "uhhhh ezt hova is kelll csatolni, ez így kell.........??? Jött a kontra  a többi túravezetőktől, "hogy ,hát igen nem egy napig kellett volna betanítani, hanem inkább kettő.Csak hogy biztos ,tudja mit hova kell biztonságosan csatolni!!!!
Mondanom sem kell,hogy mindenki röhögött, természetesen én is, egyedül Noncsi arcára volt ráfagyva a vigyor:) Ő frankón benyelte,hogy a srácnak ez az első  munkanapja :D
Aztán jött az eligazítás, hogy kell fékezni,mik a kézmozdulatok amikre figyelni kell....stb.
Ugye azért a kellő adrenali miatt alig bírtam figyelni,amit 2 perc  alatt elmondott a túravezető.
Aztán egyszer csak mindenki kész volt, és elindultunk fel a meredek dombnak....kellett azért tüdő hozzá. A sok túrista nézte mi vajon hova megyünk, kérdezték is tőlünk,hogy milyen ez a canopy........az infók röviden amit tudtunk. A legmagasabb része 14 méter ,a legalacsonyabb pedig 6méter, 900 méteres a szakasz és 10 részre van osztva.

Aztán egyszer csak ott voltunk, felmentünk a lépcsőn. És már el is kezdtünk canopí-zni! Tesómmal, gyors megbeszéltük,hogy én leszek az utolsó előtti ő az utolsó csúszó!
Az elrugaszkodás,ami egyedül egy picit para, de nem is parának mondanám,hanem inkább baromi izgalmas és brutál jó érzés,az ahogy ott vagy a fák lombjai között és gyönyörű táj vesz körül........szenzációs!!!!
Nálam az elsőnél annyi volt,hogy nem vártam meg míg a srác mondja mehetsz, így én totál nyugalommal elindultam,mire ő meg vissza húzott :D hírtelen,azt hittem hogy még nem csatolt fel kellőképpen :)
Gondolkodtam,hogy leírjam vagy sem......de bocs Noncsi, leírom!
Az első szakasznál tesóm jött utolsóként, én már a másik oldalon vártam, aztán mikor megláttam.....elkapott a röhögés, meg az is,hogy mekkora gyökér vagyok ,hogy "elrángattam"(mert amúgy nem kellett rángatni,jött ő magától). Az a rémület és ijedtség az arcán......ugyanis idő előtt meghúzta a féket és a  vagy 3-4 méterrel kijebb maradt a semmi fölött. Onnan már nem volt újabb lendülete,hogy megint elinduljon. Így ki kellett mennie az egyik túravezetőnek. De aztán már ő is nevetett én meg a pacekján(arcán),mert valami űber szeppentbe nyomta! Utána már én voltam a csapatba az utolsó csúszó!
Tudni kell rólam, hogy mikor a Lurdy házba megyünk mozizni, a felső szinten ,hogy eljuss a büféig vagy a teremig, át kell menni egy vastag plexi padlón,amin totál le lehet látni az alsó szintre. Na én már attól ki tudok bukni, olyan sietve megyek át....mert nem érzem biztonságosnak.                                           
Na ami itt volt a canopy  szakaszoknál ezek az oszlopokra fel voltak hegesztve vagy szegecselve(nem tudom pontosan) a lépcsők és a borítás is rácsos volt, tehát le lehetett látni . De ez koránt sem zavart annyira(meg is lepődtem) mint az, hogy az egész olyan szinten kilengett,hogy az az érzeted támad,na most fogsz eldőlni az egész bagázzsal együtt! :D Akkor volt ez főleg érezhető,mikor valaki lecsúszott.És mivel mi az utolsók voltunk, mindenkinél érezhettük. :) Amúgy úgy zajlott a szakaszokon való csúszás,hogy mindig az egyik túravezető srác előre ment,ő várt  és csatolt le minket egy egy szakasz után,a másik  aki meg ott maradt velünk,ő csatolt fel minket,tehát nekünk nem volt gondunk semmire.
Na már most, kb. úgy a szakasz felénél egyszer csak szól tesóm a srácnak,hogy "látom most te maradtál itt és cseréltetek!" ő volt az alacsonyabbik. Mire én is igyekeztem humorizálni. hogy....igen vagy lehet,hogy egy pár centit összement. Tesóm rám szólt,hogy szegény miért bántom!??
Aztán én következtem,felcsatolt a srác.....és mondtam neki, hogy most a beszólásom miatt tuti valamit nem jól fog megmókolni :D:D mire póker arccal. "Igen, így van!"
Amit megfigyeltem,hogy a többi résztvevő olyan fapofával csúszott......mint aki nem is élvezi. Nálam folyamatosan az jelentette csúszás közben a legnagyobb veszélyt,hogy mennyi bogarat nyelek le a nagy nagy vigyorgásba:)
Sajna menet közben nem tudtunk fotózni, csak tesóm "mentését" kaptam le. De amúgy olyan gyorsan fel és le lettünk csatolva,hogy nem volt idő. Max akkor tudtam/tudtunk fotózni mikor vártuk ,hogy a többiek lecsússzanak. És hát gyönyörködtünk a tájba!!!! Valami eszméletlen szép volt. Kicsit nosztalgiáztunk,hogy majd egy hónapja meg épp a Duna közepén kajakoztunk és akkor ezt a tájat csodáltuk,ahol épp  csúsztunk:)

    A fotót nem én kíszítettem a  canopy honlapjáról vettem le, de annyira gyönyörű a táj,hogy nincs is rá szó!
Ezt már én fotóztam, hát nem szép!
Nem is számoltam,hogy mennyi szakasz van még hátra, de egyszer csak az utolsó csúszáson is túl voltam........és megint menni szerettem volna még vagy 4-5 kört!!!!
Autóval vittek vissza minket. majd le kapták rólunk a felszerelést és elmentünk ebédelni a Nagyvillám étteremébe(itt voltunk már tavaly december közepén a kis családommal). Nagyon szép hely és az ételek is finomak. Én szarvasgombás-vargányás tejszínes pennét ettem( szarvasgombát nem hiszem,hogy tettek bele, ha mégis ,lehet csak megijesztették a pennét amúgy túl olcsó volt ahhoz ,hogy legyen benne:D )
Ebéd után ,még néztük a canopy-zókat. Aztán a Duna partján szívtuk magunkba a októberi napsütést:)
Nagyon klassz élmény volt!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom!:)

2012. október 19., péntek

Vérvétel kipipálva!

Majdnem úgy v volt,hogy ma lecsúszom a vérvételről. Reggel 8 órára kellett volna odaérnem, ami persze nem sikerült. Lényeg,hogy ott űltem a háziorvosom rendelő ajtaja előtt.És vártam,hogy majd szúlítanak.....hát nem szólítottak. Sőt már jött is a vérszállító pali a piros kis hűtőtáskájával.....így űber gyorsba, le is vette a vérem az asszisztens. De hooooogy???!!! Nincs túl jó vénám, már előre húzta is a száját, javasoltam neki vegyen a kézfejemből. De nem! Olyan volt már ,hogy 7x szúrtak meg szülésnél aneszteziológust is kellett hívni a branül bekötéséhez,amit a kézfejemen tudtak csak.....de most úgy szúrt meg,hogy egy ideget talált el, így az alkaromba végig míg levette a 3 ampulla vért.....folyamatos feszülés szúrás nyilalt bele! Aztán, az első ampulla után, elkezdett hüledezni az asszisztens,hogy még ilyet nem látott.....csak úgy jött a vérem,mikor lehúzta a tű alatti bőrfelületet.
Majd, jövő héten szerdán mehetek az eredményért.

No,de egy merőben más téma. Nem igazán szoktam és  Naniról irkálni. De egyre több nagyon  klassz kis beszólása van!
Még múlt héten itthon újra szóba került az szerelmi élete. Nagy nagy örömmel mesélte,hogy reggelinél azt mondta neki Bence,hogy "te vagy a szerelmem":) Így Dorka szerelme viszonzásra lelt:) Aztán hét elején,nagy trauma érte! 2 másik ovis kislány rástartolt Bencére! Így Bence a nagy  rajongásba ejtette 2 napra Nanit!
Mondtam is Dorkunak,hogy a linkóci fiúkkal nem is kell foglalkozni!
Aztáááááán egyik délután, mosogatok......Nani meg kis félénken,de totális boldogsággal a pofiján, meséli,hogy
-(Nani) Anyaaaa,képzeld ! Bence azt mondta,hogy megint a szerelme vagyok!!!
-(én) Tényleg?És te  mondtál neki valamit?
-(Nani) Neeeem..........csak örültem!:))))   /fülig érő száj/
-(én) Igen, azt látom,hogy most is örülsz.
-(Nani) Igeeeen! Tudod anya......nagyon megszeppentem! :)

Én úgy nevettem:))) Kis cukifül! Bár bevallom furi, hogy már most megy ez a szerelmi "játszadozás" .
Másik.....mikor "dobta Bence Nanit 2 napra. Kérdeztem tőle,hogy ....
-de hát ott van Belián akinek nagyon tetszel!Neked teszik?
-(Nani) Áhhhhh ő nem!
-(én) De miért, olyan cuki és kedves kis srác!
-(Nani) De háááát ő betömi a szájába az egész banánt,úgy esziiiii.

Ezen is hatalmasat nevettem.
És végül ma is alkotott. Mostanában imádja memória játékot, egész nap csak azt játszaná. De mikor elpakoltattuk vele , zuhanyzás előtt....nem igazán tetszett neki. És elkezdett hisztizni.
Kérdeztem tőle, hogy miért hisztizik, semmi oka nincs rá. De ő kikérte magának,hogy
-(Nani) De én nem is hisztizeeeeem!!!
-(én) Pedig igen,most is épp azt csinálod!
-(Nani) Nem is!!! Mert nyávogok!
 
:D

Holnap is jövök, mert most eszembe jutott egy másik téma!

2012. október 18., csütörtök

Nőgyógyász is kipipálva!

Reggel, nem sok humorom volt elmenni nőgyógyászhoz,  mert ki szereti azt a rohadt kacsát.....pfffff, én nem!
A lényeg,hogy majd 1 hónap múlva lesz meg az eredmény!
Muszáj elmesélem, mert én alig bírtam uralkodni magamon annyira kellett röhögnöm.
A csepeli sztk. betegirányítójánál álltam sorba(tudjátok,szokásos, leadod a taj kártyád mondod hova mennél eselteg azt is hogy kihez). Előttem két szőke( esküszöm tényleg azok voltak, ha barnák ,feketék lettek volna megmondanám) igazi kis csini csajok, full divatos öltözet......igazi "misspuncimancik".  Mivel mögöttük álltam, hallottam mindent és hát nem is suttogott a lány mikor a barátnője helyett informálódott.
- (szőke lány) A sebészetre szeretnék bejelentkezni!
-(betegirányító hölgy) Igen, de melyikre? Mert van baleseti és van általános sebészet!
-(szőke lány) Hááááát nem tudom......??? A barátnőm száját megharapta a kutyája!

Aztán eszembe jutott egy másik ilyen jellegű vicc ami totál aktuális volt a nőgyógyászaton ülve!
Tényleg bocs attól,aki esetleg szőke és már herótja van az ilyen viccekből.......én állítom,hogy barnába is ,feketébe,vörösbe is akad ostobácska nő!
"Szőke nő jön kifelé a nőgyógyásztól és ismételgeti:


"Darázs, derék, homár, darázs, derék, homár..."
Utánaszól a nőgyógyász:
- Nem, nem! Utoljára mondom: Méh nyak rák!"
De ez az igazi legjobb story!!! :D

"Mi nők mindannyian tudjuk, mit jelent egy nőgyógyászati vizsgálatra való felkészülés. Testileg és lelkileg is különleges előkészületeket igényel, beleértve a ruházat megfelelő kiválasztásat és a szokásosnál is alaposabb tisztálkodást, nehogy valami kellemetlenség legyen. Az egyik magazin pályázatot irt ki nőknek a legcikisebb nőgyógyászati élményük megírására. Az 5000 dolláros fődijat ez a pálya mű vitte el:

Délre kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, örültem, hogy délelőtt viszonylag stressz mentesen fel tudok készülni majd az eseményre.
Reggel azonban telefon hívást kaptam a rendelőből, hogy jó lenne, ha 9:30-ra ott tudnék lenni. "Persze, ott leszek" mondtam a legnagyobb nyugalommal, és csak utána estem pánikba. A reggeli kapkodás a szokásos menetben folyt, gyerekek reggeliztetése, öltöztetése, uzsonnák csomagolása, fuvarozás az iskolába, óvodába stb. 8:45-re értem haza, nem volt már idő újabb fürdésre, ezért csak gyorsan felkaptam a mosakodó rongyot a kád mellöl, és jól lemostam magam "ott". Autóba vágtam magam és rohantam az orvoshoz. Felfeküdtem az asztalra, a fejemet a fal felé fordítottam, és azt képzeltem, hogy Párizsban sétálgatok... A doki megszemlélte a terepet, majd így szólt:
- Huha! Látom, ma volt egy kis különleges felkészülés... Nem tudtam miről beszél, nem reagáltam semmit, tovább sétáltam "Párizsban". Hazamentem, a nap további része a szokásos rutin szerint ment, főzés, gyerekek összeszedése, házifeladatok ellenőrzése stb. Délután fele a lányom ijedt hangon kérdezte:
- Anyu, hol van a mosdórongy a fürdőszobából?
- Kidobtam, vegyél elő másikat! - mondtam neki. Mire a lányom:
- De nekem az kell, mert benne volt az összes csillámporom és flitterem!"

Én mindig azzal vagyok bajba,mit vegyek fel, ami azért takar bizonyos helyeken,míg átlibbenek a vizsgáló asztalig :D

Holnap reggel megyek vérvételre! Mikor megláttam a kémcsövet néztem nagyokat....azért adták,hogy abba vigyem a reggeli pisi egy részét:D állat lesz reggel megoldani ezt a kémcsöves kérdést:D


2012. október 17., szerda

Helyi hovatartozásom!


Aki szereti a stand up műfajt és hallotta,látta már Kiss Ádámot,gyakorta hallani tőle,hogy a 13. kerületbe lakik.De ő nemes egyszerűséggel csak -kutya szar centernek- nevezte el.
Azt hiszem ebből az egy szóból, sok mindenre lehet következtetni.
Aztán később Rekop Györgytől hallottam,az alábbi mondatot:
-Mikor ropog a szotyihéj a talpad alatt,akkor megérkeztél Erzsébetre!-
Nem is kellett sokáig gondolkodnom,hogy az én drága hőn szeretett Csepelemre, mi is az, ami leginkább jellemző.
Nos,akkor lehetsz biztos abban,hogy Csepelen jársz. Ha kb. 2 méterenként szembe találod magad egy Jimmy emlék koncert plakáttal.
  
Jimmy a 21.kerület "csepelikuma".
Ezért nem is néztek flehósnak,mikor fényes nappal a hirdető oszlopot fotóztam.

2012. október 16., kedd

Ez a hét az egészség „lecsekkolása” jegyében telik

Hétvégén úgy döntöttem,hogy most már itt az ideje annak,hogy átnézessem magam. Már több mint egy éve nem voltam teljes vérvizsgálaton, nem voltam fogorvosnál majd 1.5 éve…….stb.

Tegnap délután a fogorvosnál kezdtem a sort!
Baromi jó érzés úgy várakozni,hogy semmi az ég világon nem fáj! Nem tudom ki,hogy van vele, de én nem parázom a fogorvostól. Pedig volt már egy fog idegelésem(de a szuri ami asszem 3 szúrás volt, úgy lezsibbasztott,hogy nem fájt semmi,sőt vagy 3 órán keresztül azon rötyögtem,hogy nem érzek semmit és olyan mintha folyna az orrom megállás nélkül) .
Mikor sorra kerültem, ülök be a székbe,és kérdezi Doktornő,hogy na Dorottya mi a probléma?
Mire én- Semmi bajom nincs,nem fáj semmi. De már rég voltam önnél és jobb akkor jönni mikor még nem fáj semmi!
Mondanom sem kell, meg is lettem dicsérve,hogy ez a jó felfogás!
Szinte tudtam,hogy megint azt fogja mondani,milyen klassz és jó fogaim vannak.(bár elég érdekes,mivel 2 tömött és egy idegelt fogam van,húzni még sosem kellett, de nem is vágyom rá). Aztán egyből utána, hogy kész csoda, hogy elfér a számba ez a sok fog :D Mivel torlódott a felső fogsorom. Meg is kérdeztem, hogy ha szeretnék fogszabályzót, akkor hány fogam kéne kihúzni,hogy elférjen szépen rendezetten….. Kettőt tuti, és minimum 1 évig kellene az állandó fogszabályzó….és 2kiló felett már meg is csinálják…. Hát azt hiszem,most még egy darabig nem lesz !
 Ez a diagramm amúyg tipikus :D

Egy kis fogkövet szedett le és egy pici lyukat tömött be, amire azt mondta, ha ráfogom, hogy lyuk akkor lyuk, ha nem akkor nem lyukas….semmi baj nem lett volna még,ha 1-2 évig nem megyek.
Szóval most minden oké a számban!
Csütörtökön megyek rákszűrésre és valamelyik délután, ha nem lesznek százan, akkor szemészetre. És a vérvételt is a hétre ütemeztem be. Mammográfia sem ártana, mivel még életemben nem voltam.
Régebben,sosem figyeltem arra,hogy ezeket a alapszintű vizsgálatokat elvégeztessem legalább 1-2 évente. Pedig fontos, mivel az ember ne akkor menjen orvoshoz, mikor már annyira fáj,hogy nem bír létezni sem.
A vizsgálatok után, meg tök jó konstatálni,hogy megtettem mindent és valahogy nyugodtabb az ember. Hozzá kell tennem,hogy én jelen pillanatban is totál úgy érzem és hiszem,hogy minden oké,egészséges vagyok, mint a makk,de jobb ha orvosok is alátámasztják:)

2012. október 10., szerda

Próba!

Pár napja, beleástam egy kicsit magam a testzsír csökkentésbe. Hogy mint merre,mit érdemes enni,inni,mozogni…..stb.
A fehérje bevitel nagyon fontos,hogy az izomzat kellően tudjon fejlődni!
No de, mozgás terén ráakadtam a hot iron-ra.
Ami megtetszett…….idézem:
„Próbáld ki a Hot Iron-t, mely hatékonyan csökkenti a testzsírt, de a szokásosnál időtakarékosabb formában”
Ami még szimpi benne,hogy utóégető hatása van! Tehát 1 órás edzés -23 órás utóégetés!!!
Ott van az edző,mutatja mit ,hogy kell csinálni. Ha a kondiba lemész,akkor a személyi edző minimum 4-6 ropi…..ha nem több(de inkább több).
Szóval úgy gondoltam,hogy próba cseresznye….. néztem itt a környékemen,hol van hot iron,jövő héten meg is látogatok egy ilyen órát.
Itt többet is lehet olvasni róla!


http://www.energyfitness.hu/hot_iron.php2012. október 8., hétfő

Világsztárok BMI értékei

Pár napja a kezemben, fogtam a Heti Téma c. újságot. Nem sok minden érdekes dolgot szoktam találni benne magamnak,de most volt !
Mindig is érdekelt,hogy milyen magasak lehetnek azok az ismert vagy híres emberek akik nekem szimpatikusak. Csak úgy viszonyításképp ,hogy a tévé valóban sokat „ront” az ember megjelenésén.
Itt most inkább a csajokat emelném ki.

Beyoncé:
Magasság:170cm
Súly: 68kg
Hozzávetőleges BMI-indexe:23
„ Bár az énekesnőt szokás telt idomúnak nevezni, az értékei alapján ő tökéletes „normális” azaz egészséges testtel rendelkezik. A normál testtömegindexű emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggő krónikus betegségek kockázata pedig itt a legkisebb.”

De szerepelt egy élsportoló is!
Serena Williams
Magasság: 174cm
Súly:68kg
Hozzávetőleges BMI-indexe:22
" Serena Williams teste olyan, amilyet egy sportolótól elvárhatunk. Magassága és testsúlya alapján tökéletes a testtömegindexe,de ha hozzávesszük hogy 68kilójának nagy része kőkemény izom, a teniszező eredménye még dicséretesebb.”

Jennifer Love Hewitt
Magasság:168cm
Súly: 59kg
Hozzávetőleges BMI-index: 20
„ A törékeny színésznő büszke lehet testére,és bár a néha túlzottan is törékenynek tűnik,az ő esetében szó sincs kóros soványságról.A madárcsontú Jennifer Love Hewitt nem dőlt be a hollywoodi őrületnek, és nem vált kórosan vékonnyá.”

Aki nekem viszont már túlzottan is sovány és nem épp esztétikus látványt nyújtó nő……az nem más mint….

Angelina Jolie
Magasság:173cm
Súly:52-55kg
Hozzávetőleges BMI-index:18
„A 6 gyermeket nevelő világsztárt évről évre az egyik legvonzóbb nőnek kiáltják ki,ugyanakkor testtömegindexe túlzott soványságot jelez. A 18-as mérőszám pont a kritikus határ,ha ez alá megy(ami gyakran előfordul vele),középtávú egészségkárosodást okozhat az alultápláltsága.”

Én mindenben az arany középutat keresem! Ha a normál BMI kalkulátort nézem(én nem a Broca indexet),akkor a 171cenimhez és 65kilómhoz(ma reggel annyi voltam kereken) . A BMI értékem: 22.2
Ez nem épp az arany középút :D mivel 18 az alsó határ és 25 a felső…….tehát a 21.5 nálam 63kilósan lenne. Ezen már nem görcsölök,hogy húúúú ezt el kell érnem és azonnal(régebben voltak ilyen terveim,hogy 60kg…..de most már nem ). Lényegesebb,hogy a testzsírunk legyen elfogadható tartományban! Ehhez kel amozgás!
Ma Péntek Einkő Has,csípő tornáját fogom csapatni!

Tervbe van véve egy újabb klassz kis kihívás! Eddig is nagyon rá voltam gyógyulva azokra a programokra ami örökre szóló élményt adnak(ilyen volt pl. a kajaktúra). Terveim közt szerepel a rafting illetve az ejtőernyőzés….(vagy esetleg motoros silóernyőzés).Nagyon szeretném megtanulni a snowboardozást és a nyári megfelelőjét a wakeboardot is!
Eddig a súlyom volt a legnagyobb akadály,de most már szabad az út:)))))

Sőt most valami olyasmit keresek ami, egy klassz kis teljesítménytúra!!! Pl. Kinizsi százas( ha jól tudom 100kilómétert kell gyalogolni 24 óra alatt).
2012. október 2., kedd

Nos.........

Már néhány hete motoszkál ez a dolog a fejembe…..bár sajnos mostanság elég sok minden motoszkál:D….amire igyekszem a lehető legjobb megoldást találni.


De gondoltam kezdem azzal,ami azért nem annyira nehéz és megterhelő, no meg „életmód váltásommal” szorosan összefüggésben van!

Eddig ment a rinyálásom,hogy mozogni kéne…….stb. stb. és tudtam és most is tudom,hogy tennem kell érte,és nem csak kéne,meg jó lenne……tudjátok ez a sok hülye ha,he hu,ha!!!

Nem gondoltam arra,hogy most aztán ami a csövön kifér annyit mozgok,sportolok…..a mozgást is úgy fogom csapatni,mint a fogyásom! Szépen ésszel nem kinyírva magam! Nem fogok megszabni semmit előre,hogy most ezen a napon ezt és azt csinálom, mert ahogy a kötött étrend és diéta sem (volt) az erősségem, úgy a meghatározott mozgás sem! Amikor le tudok meccsezni magammal egy kb. ilyen jellegű párbeszédet ( tudjátok nekem ez a mániám :D ) –„na most aztán húzzál le a szőnyegre és nyomjad azokat a hasizom gyakorlatokat!!!!, ne sírjon a szád,hogy jajjj most nincs kedvem!”

Hogy ebből az egészből mit is akarok kihozni??!!! Csak azt,hogy valamerre elinduljak, és jó 1 év múlva megnézzem azt,hogy NEM rendszeres mozgással mennyit tudok csiszolni a formámon! Nem akarok továbbra sem muszklikat meg dudorodó combokat….annyit akarok elérni,hogy ne a narancsbőr dudorodjon a combomon és laposabb bendőm legyen. :)

Ezért én ezt nem rendszeres mozgásnak nevezném,inkább mozgolódásnak! De mégis többet akarok tenni magamért!

A kajak túra alkalmával bebizonyítottam magamnak,hogy nem vagyok egy puhány kis pöcs! Ha már lefogytam 42kilót akkor nem elégedhetek meg a leadott kilók eredményével.
Nem másért, magamért akarok „jobb bőr „ lenni :D a szó legszorosabb értelmébe :D
Amivel nagyon nem vagyok kibékülve az a combom(de ezzel nagyon nem!!!főleg a hátsó combom az ami tré ,fenekem és hasam…..a felső testem, különösebben nem zavar,bár tudom,hogy lenne ott is mit csinálni!
A ruha klasszul összetartja az embert,de bikiniben már vannak kritikus problémás dolgok,területek!

Ez a kép most (09.29.) készült…….1 év múlva rajabb formában rakok fel képet:)