2013. július 26., péntek

Bőrápolás otthon!

Bevallom töredelmesen, hogy nem igazán szoktam különösebben foglalkozni a bőrömmel, pedig kellene! A foglalkozás alatt pedig a rendszerességet értem! Néha alkalomadtán, amolyan kampány szerűen szoktam csak testápolót használni , de azt is javarészt akkor mikor télen már totálisan kiszáradt a lábamon a bőr.
A mai nap is jött egy ilyen , "na kezdjek valamit a bőrömmel" . Láttam egy kis videót ('Hogyan legyek jó nő?') és az volt benne, mennyire fontos a kézfejünket is leradírozni, mert egyébkét akkor a kézkrém nem tud normálisan behatolni, így semmit sem ér. Na de számomra inkább az volt a lényeg, hogy milyen házilag készíthető bőrradírt tudunk elkészíteni pillanatok alatt.


Így ma neki is álltam a mézes bőrradírozásnak!Egy evőkanál mézet és nagy csipet cukrot egy icipici kis vizet épphogy csak összekutyultam egy kis tálkában.(amúgy lehetett volna olíva olaj is meg tengeri só) .
Kis körkörös mozdulatokkal átradíroztam az nyakam,arcom,különösen a homlokomnál ,ott valahogy mindig több az elhalt bőr. Majd a kezem is átdörzsöltem,már közben is éreztem a jótékony hatását, éreztem, hogy kezd élni a bőröm, mikor pedig lemostam jó kis hideg vízzel.........totálisan felfrissült és nagyon puha lett és sima! Szóval ajánlom mindenkinek:) Tényleg nem tart semeddig sem, sem az előállítása , sem a kivitelezése és nem is horror áron van mint a  kitudja milyen kenceficék! És az az egy evőkanál méz, bőven elég az arcra kézre és még a lábra is(a maradékot most este fogom elhasználni )

2013. július 23., kedd

Hogy tedd túl magad a kudarcon és a bukáson!

Már írtam facebook csoportban arról, hogy kaptunk az irodában egy "túlélni a bukást"  írásos anyagot. Ezt nem csak az ügyfelek és magunk, hanem úgy globálisan bármire le lehet fordítani! És bizony van benne elég sok  igazság, amire  hajlamosak vagyunk nem is igen gondolni!

Az első amivel én szembesültem, szerintem érdekes!!!
NEM SZÉGYEN A KUDARC!!!!!
Mert ha igazán őszinték akarunk lenni magunkhoz, akkor bizony mindenkinek volt nem egy nem két sikertelen húzása,fogyása az életében ami egyenlő a kudarcal. Az irodavezetőnk, Edison-t hozta fel, mivel neki is 2000 sikertelen kísérlete volt, mire végre  feltalálta az izzót, ami működött is!
Egy dolgot kell a sorozatos kudarcok és bukások után szem előtt tartani! Hogy mit tudunk hasznosítani belőle! Ha ténylegesen mögé nézel a dolgoknak, hogy adott esetben miért nem tudtál az 5. leadott kilód után tovább menni és még azt a maradék 15-öt leadni.......akkor meg kell keresni a bukásod okát! Nem kell elkenődni, fel kell tudni állni!
Nagyon sok emberre jellemző az, hogy retteg a bukástól, kudarcoktól.....így inkább bele sem vág, halogatja a dolgokat! Szerintem sokkal nagyobb kudarc az, ha bele sem vágsz és meg sem tudod, mi lett volna.......ha......
Csak próbára kell tennünk magunkat, egy átfogó kivitelezhető tervel, lehet,hogy a holtpontunkat fogjuk számtalanszor feszegetni, de legalább annál klasszabb lesz a siker a végső végeredmény, amit célul tűztünk ki magunk elé!!!
És mivel meg kell küzdeni a céljainkért, biztos, hogy lesz nem kevés frusztráció amit túl kell élni, el kell tudni viselni. Az idő előrehaladtával meg kijjebb tudjuk tolni a holtpontjainkat.
Természetesen azt is figyelembe kell venni, ha egy adott diéta, fogyási módszer nem válik be(báááár én kimondottan az életmódváltásban hiszek),akkor időben fel kell ismerni és változtatni kell rajta!

A VÉGSŐ BUKÁS EGYEDÜL AKKOR KÖVETKEZIK BE, MIKOR VALAKI NEM PRÓBÁLKOZIK ÚJRA,INKÁBB BELETÖRŐDIK ABBA,AMIVEL ALAPJÁRATON NINCS MEGELÉGEDVE!


2013. július 8., hétfő

Mit tegyünk közszemlére.......hogyan........van valami határ?

Még a múlt héten láttam egy riportot ahol a "bikinis önfotózásról" esett szó! Hogy ciki vagy nem ciki, miként vélekednek róla a celeb lányok.....stb.
Be kell valljam, hogy mikor ez a tükörben való saját magunk fotózása nekem az elején igen furcsa volt.
Aztán elértem egy idő után(mikor már egyre inkább terjed) odáig,hogy  némelyik már inkább vicces(attól függően mit akar vele közvetíteni).
DE, én még midig jobban kedvelem azt, ha valakit vagy megkér az ember, ha viszont nincs ilyen még mindig jobb magunkra fordítani a telefont és úgy kattintgatni. Persze az más ,mikor  globálisan szeretnéd a rucid lekapni, vagy épp hogy mennyivel l
ett kisebb a hasad-feneked.....stb. Szóval az oké!Szerintem!
Ez az újítás, a "bikini önfotózás"  szerintem akkor ütős igazán, ha egy gyönyörű homokos tengerparton, óceánparton  fekszel és úgy örökíted meg a lábaid előtt heverő látványt, persze a saját magad látványával együtt.
Most hétvégén Siófokon  napozva, eszembe jutott ez a riport és gondoltam lekapom magam. Sajnos nem a Maldív  sziget hever a lábaim előtt, de egy biztos, amit a Való Világos Anett is említett, hogy talán ez az egyetlen olyan póz,ahol lapos a hasunk és előnyös oldalunkat láthatjuk.
Amikor visszanéztem az én képem,akkor az tűnt fel egyből,hogy mindent lehet rám mondani, csak azt nem ,hogy egy bögyös nőszemély vagyok. Még pár évvel ezelőtt kitakart volna mindent a mellem húsa :D

Szóval, ha az ember nem napi szinten nyomkodja fel facebookra a pikánsabbnál pikánsabb képeket......meg tükrös képeket, akkor oké! És persze a komment amit fűz hozzá az ember az is sokat számít.
Csak egy példát említek. A minap láttam,ahogy egyik ismerős like-olta a Sarka Kata képét(nem igen vagyok oda érte,de leginkább a férje miatt). Belenézegettem a temérdek sok feltöltött képei között  és ami kiverte a biztosítékot, hogy a natúr sült csirkemelles kajáját salátával ette, és kép szövegeként  ezt írta" ma bűnöztem kicsit, mert öntettel ettem a salátát"................ nem hiszem, legalábbis az én szemléletemben ,hogy ez bűn lenne egy olyan nőnél meg pláne aki vékony! És annak örül, hogy le anorexiásozzák. De mondhatnám azt is,hogy ez a dolgozom,szuper feleség, anya...vagyok imidzs sosem volt nyerő nálam,legalábbis a tálalás. De nem tartozom azok közé, akik mindig beszólogatnak és negatív szövegeket irkálok a képei alá.
Inkább mindig keresek egy pozitív dolgot, amit kiragadok . Nála épp az volt,hogy tett fel magáról csupasz smink nélküli képeket is. És ezt szoktam értékelni :)

Na de kicsit eltértem az eredeti témától !Most ez az önfotózás a trend, amit valaki vagy direkt követ vagy valóban nincs kit megkérnie,hogy kapja már lencsevégre. A híres világsztárok is ezt a divatot diktálják. Van már a "Melyik celeb a legbénább önfotós!" !
http://velvet.hu/celeb/2013/06/14/melyik_celeb_a_legbenabb_onfotos/#
Szerintem fő,hogy ésszel fotózzunk !

Ez az inkább neeeeeee tedd kategória











Ha épp ebben a napozó ágyban pihensz és ez a
látvány tárul eléd.....akkor bátran fotózz! :)

2013. július 7., vasárnap

Hogy is nézzen ki ........???

A minap bent az irodában egy olyan témát kezdtünk el boncolgatni,amiben eltérőek voltak a vélemények. (hozzá kell tennem,hogy az átlagos korosztály kb. 50 éve vagy inkább a felett van).

No de, az volt  ebéd közben az amiben mindenkinek szinte más volt a véleménye. Hogy egy tréner, oktató, aerobic edzőnek, hogy is kell -kéne kinéznie???!!!
Volt aki amellett tette le a voksát, hogy milyen csúnya ha nagyon ki van dolgozva az izomzat legyen nő vagy akár férfi.
Volt aki azt mondta,hogy  elég komolytalan és kételyeket ébreszt benne, ha egy olyan edző óráin "ugrál" akin semmi sem látszik......
És végül vannak azok akiknél fel is teszik a kérdést, hogy mit keres edzőként a pályán, hisz  jó húsban van egy némelyik fitness oktató.
Valahol én mind a hárommal egyet értek. Mondom is miért!

Ha valaki nagyon nagyon izmos, akkor bennem egyből az merül fel, hogy fanatikusan csinálja és ez tölti ki szinte a napja és a hete javát! És mindig is borzadtam,azoktól a férfiaktól akik iszonyat nagy egóval  gyönyörködnek vagy épp keresik a hibát a tükörben nap mint nap......ez a nőkre is érvényes. Hisz nem minden az, hogy is nézünk ki!!! Viszont, ha ők így boldogok akkor megértem őket(amúgy mindenkit megértek aki bármiben is a boldogságát leli és mások számára az nem káros )

Ha olyan edzőnél jár az ember akin különösebben semmi  izom nem látszódik, de nem lazsálva ugyanúgy végig nyomja az órát, sőőőt keményebben mint a teremben lévő összes ember, akkor  oké! Viszont felmerülhet a kérdés, hogy lehet azért nem izmos mert csak annyit mozog amit az óra keretén belül végez......joggal merül fel a kérdés, lehet,hogy az órája nem annyira hatékony.....???

És végül akiknél, egyből az a kérdés merül fel, hogy "te jó ég!!!" ő edző???!!!! Bár szerintem belőlük van kevesebb!
Na  igen, akiken van még mit fogni, tényleg jogos a kérdés, hogy hogy is szeretne 'hiteles' edző lenni?

Ugyan nem jártam túl sok oktatónál, edzőnél......de pl a spinning oktató akihez rendszeresen jártam ,nem biztos,hogy kocka hasizomzattal rendelkezik, de állóképessége csillagos 5*!
A spinning -TRX  oktató lány nem volt az extrém izmos, hanem a pont jó kategória!
A másik zsírégetős spinning oktató lány, igazán izmos volt nagy széles izmos vállakkal..... tőle Tesóm meg is kérdezte, hogy ettől a mozgástól lett ilyen izmos....? A válasza az volt,hogy hazudna ha azt mondaná igen......csinál más súlyzós edzéseket is !
És az utolsó példára is van egy esetem..Tavaly nyáron mikor voltam életemben először spinning maratonon. Ott az egyik oktató lány igen jó húsban volt, úgy jó 80 kiló körül lehetett. Én ezen csak úgy eltűnődöm, de szerintem fő,hogy ott van és csinálja, mozog.......de a legtöbb embert szerintem el kell nyernie,hogy ne ítélkezzen egyből felette!
Nekem úgy tűnik, hogy több a pályán a nem túl izmos  oktató- edző.
De mint az emberek zöme, hajlamos rögtön elsőre ítéletet hozni más ember felett és ez csak erősebb ha még fizet is egy szolgáltatásért......amitől a szebb alakját, fittségét  várja........na ott ez még jobban hatványozódik!!!!
De szerintem ahány ember annyi féle, mindenkinek megfelelni nem lehet!