2014. március 24., hétfő

Áfonyás-szilvás -szedres cobbler

Valami gyümölcsös desszertre vágytam. És olyanra ,ahol a gyümölcs a domináns. Meg is találtam a lehető legtökéletesebb receptet. Cobbler No.1.

Tészta:
25dkg liszt
5 dkg nádcukor
késhegynyi sütőpor
10dkg vaj
1 tojás
1.5dl tejszín, vagy tej
1 csipet só
1 teáskanál fahéj

A lisztet,nádcukrot sütőport, vajat,fahéjat morzsásra gyúrtam. A tojást habosra vertem, a tejszínt is(bár én 1.5dl tejet adtam hozzá). A liszthez öntöttem. Kanalazható,de nem híg tésztát kaptam, ezt kanalaztam rá a gyümölcsre,amit összekevertem a nádcukorral és beleöntöttem a jénaiba(jénait előtte kivajaztam picit).
A tészta tetejét pici nádcukorral még megszórtam. Sütőben kb. 40-45 percig közepes fokozaton sütöttem.
Valami eszméletlen jól nézett ki ahogy a gyümölcsnek a leve bugyogott.............kellemesen volt édes és egyben savanykás. És mikor kihűlt, a gyümölcs leve megszilárdult,amolyan sűrű szörphöz hasonló állagot öltve. Ajánlom mindenkinek!!!

Gyümölcs:
50dkg szilva
12dkg áfonya
25dkg szeder
2-4 evőkanál nádcukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint fahéj

De jó almából,körtéből málnából.......ami épp van otthon.
Én jénaiba készítettem,de lehet torta formába, pités tálba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése