A keresgélés közben azt is néztem, hogy mi van itthon! Volt dióm, banán ami senkinek nem kellett,mert ha már egy picit is barna a héja akkor nem kell senkinek,de ehhez a recepthez pont az érett banán kell.
Az eredeti receptet módosítottam!!! Sőt ici-picit rafináltba csináltam, mert tettem hozzá ezt azt! De az ha valaki az eredeti receptet szeretné elkészíteni, nem kell tenni bele lisztet és nádcukrot.Amúgy már így is elég csínján bántam vele!De bárki helyettesítheti xlilittel-mézzel.....ki is lehet hagyni!
Recept:
/24cm torta formához/
6db tojás
20dkg darált dió
2 evőkanál liszt
16dkg vaj 8dkg nádcukor
2 evőkanál víz/bár elhagyható/
1/2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
4db érett banán
10dkg étcsoki70%/bár 5 dkg is elegendő/
A tojásokat külön választottam, a fehérjét kemény habbá vertem a sárgájához hozzá adtam a 4dkg nádcukrot.A két részt egybe forgattam,hozzá adtam a darált diót és a 2 evőkanál lisztet,sütőport.
Sütő papírral kibélelt torta formába kb 20 percig sütöttem 160 fokos sütőben.
A torta tészta mikor kihűlt ketté vágtam és megtöltöttem a krém felével. A másik felét a torta tetejére kentem és szélére!
A csokit víz gőz felett felolvasztottam és a torta tetejére csorgattam.
Nekem kissé fura az íze. Sőt meg is kockáztatom, azt,hogy ha nem lenne rajta csoki nem is ízlene :D
+ még egy dolog!!!
Tudom, tudom biztos egészségesebb a dióból készült süti......és klassz dolog! De ha valaki a kalóratartalmat nézi.........akkor brutál különbségek vannak. Míg 100g lisztben 346 kcal van addig 100g dióban 645kcal.
Szóval nem is biztos ,hogy olyan büntetlen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése