2013. november 9., szombat

Zebrakocka

Hozzávalók:
20x 30 tepsihez
50 dkg darált háztartási keksz 
5 evőkanál kakaópor 
3 evőkanál baracklekvár 
1 evőkanál rum 
5 dkg vaj 
5 evőkanál porcukor 
kb. 3 dl tej 

Krém:
3 dl tej 
3 evőkanál liszt 
1 teáskanál vaníliakivonat 
5 evőkanál porcukor 
5 dkg vaj 
15 dkg kókuszreszelék 
a tetejére: 

Tetejére:
10 dkg étcsokoládé 
1 kávéskanál olaj 


Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal. 
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle. 
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem. 
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése