Tészta:
60 dkg liszt
1.5 tk. só
1 db tojás
0.5 dl tejföl de lehet olaj is
3 dl tej
1 csomag élesztő
Töltelék:
30 dkg natúr(de lehet akár ízesített krémsajt)
20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
metélőhagyma vagy póréhagyma ízlés szerint
1 tojás a kenéshez
kaliforniai paprika
+ amit épp szeretnél bele tenni /kukorica, tarja,
/tetejére reszelt sajt,magkeverék/
Az élesztőt a 3 dl tejjel felfuttatom(csipetnyi cukorral) majd a liszt közepébe kis fészket készítek, beleütöm a tojást,hozzáadom a tejfölt sót.....és a felfuttatott élesztős tejet.
Simára összegyúrom és jó meleg helyen, konyharuhával lefedve keltetem fél órát háromnegyed órát.
Míg kel a tészta a natúr tömlős sajtot összekeverem az apróra felkockázott császárszalonnával,póréhagymával, paprikával.....
A szépen megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 1 centi vastagra kinyújtom és megkenem a sajtkrémes töltelékkel, úgy,hogy mindenhova jusson. Majd egyenletesen feltekerem és rézsútosan "háromszögeket " vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol helyezem a szeleteket és 20 percig kelesztem, majd megkenem tojással a tetejére reszelt sajtot és magkeveréket szórok.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.(170 fokon 25- 30 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése