2012. április 6., péntek

Én a halakkal vagyok!!!

És hogy miért is írom ezt a furcsa felkiáltó mondatot...........? Nagyon szeretem a River Cottage sorozatokat,Hugh is nagyon szimpi .....a minap pedig láttam ezt a műsorát "Én a halakkal vagyok!" És elborzadtam! Nem vagyok egy nagy halevő,mert sajnos nem igazán szeretem(max csak a tonhalat,hekket). Láttam ahogy a tenyésztett lazacokat lehalászták majd egy nagy szivattyúval kiszívták őket tonna számra.......közben az a hal amivel etették őket non -stop.... sok sok ezer kilóméterről szállítják,tömegesen lehalászva őket is....... és csak azért,mert az emberek zöme nem szereti az apró szálkás halakat! A lazac meg ,szálkátlanítva kerül vákumcsomagolásba amivel nincs nagy gond,csak enni kell !
A mai adás viszont nem elborzasztott, hanem mélyésgesen elkeserített!!!! :(
Nagy halászhajók, merítőhálóval tonna szám fogták ki a halakat,de van egy maximális mennyiség amit bizonyos halakból foghatnak,amivel nem is lenne baj! De a már kifogott halakat,vissza kell dobni a tengerbe, mondanom sem kell a 99%-uk már elpusztult állapotba! Egy merítésből a fele halat kidobják........,mi ez ha nem tékozlás pazarlás,ha életben maradnának akkor oké,de így ......nem fér a fejembe,hogy ez hogy lehetséges,ki ez aki ezt kitalálta??!!!! Emberek milliói éheznek!!! Nekem sosem volt bajom azzal,hogy a hús amit veszek a piacon, hipermarketekbe mégis,milyen körülmények között él! Persze az az optimális ha az ember "boldog csirkét" eszik,aki kint kapirgál az udvaron, klasszul él,nem nyomorogva egy kis rácsos ketrecbe.... vagy sok ezren nyomorognak egy sötét helyen! De a "boldog csikre" drágább, és a legtöbb ember nem ezt nézi hogy hogy élt,hanem hogy olcsó legyen! Szóval lehet gáz,de én úgy hiszem,hogy kell ez a tenyésztés(legyen az csirke,sertés,marha),hogy világszerte ellássa az embereket! Viszonylag nagyon hamar felnevelik,felhízlalják ezeket a jószágokat,így folyamatos az ellátás! DE! A halászat,ez az értelmetlen pazarlás más,egy 25kilós vagy annál nagyobb halnak nem 6 hét mire vágó súlyba kerül! Több év is szükséges.......... szabadon élnek,nem úgy van ,hogy teszünk vissza utánpótlást ha épp túl sok kerül hálóba! Múltkor Gordon Ramsayvel is láttam egy riportfilmet,ahol Kínában járt a cápauszony leves titkát,kultuszát kutatva! Persze egy kissé kocsonyás,rágós semmilyen ízű étel,amit leginkább csak rajságból esznek,mert hát ez régóta menő!
Az más kérdés,hogy ezrével ölik érte a cápákat persze a legnagyobb "titokban". És senkint sem érdekel hogy kipusztulnak...... szóval elszomorító. A delfinekről már nem is írnék........
Lehet,hogy most ezzel rém unalmas voltam,de ezek nagyon kitudnak borítnai!

No,de hogy fogyással kapcsolatos történéseimről is szót ejtsek!
Kb. úgy tavaly december óta le-föl mászkál rajtam úgy 1-2-2.5 kiló de inább 2 :S kerek 65 vagy közel 65 kiló idén még nem is igen voltam,ami mondhatnám,nagy lezserzséggel,hogy nem nagy baj ám!Mert valóban nem a világ vége! De nekem az! Aki egyszer vagy sok sok évig volt már kövér, majd nem kis idő alatt sikerült normál súlyra lefogyni......annak mindig is "hízásközeli félelmei" lesznek!!!! De most,azt mondogatom magamnak,hogy "Igen Dóri ,inkább emészt magad,mint hogy ne,mert akkor lehet,hogy már 80 kiló körül járnék.......mondván,majd sikerül megint lefogyni! Most megengedhetem magamnak,hogy kicsit többet egyek vagy akár az esti vacsik is beleférnek,hisz sokáig kerültem ezeket is!!!!!! HÁT NEM!!!!!!!!NEM és NEM! Az egy dolog,hogy fogyásnál is meg mióta elértem a kívánt súlyt,eszem amit épp szeretnék,sokszor túlzásokba is esem! De a vacsorákat azóta sem hoztam vissza, évente bőven 1 kezemen meg tudnám számolni hányszor ettem 6 óra után! Ilyen meg nem is volt,hogy akár este 10-kor kimenjek a konyhába és kenjek egy szendvicsnek való kenyeret.......nagyon fura,de tényleg nem volt ilyen amióta nekivágtam 2009 májusa óta!!!!
Nem szabad hagyni,hogy visszakényelmesedjünk. Én tudom,hogy nekem ez a plusz 1-2 kilós ingadozás annak köszönhető,hogy sok sok naist eszem,főleg sütiket ....... néha el is gondolkodom,hogy kész csoda,hogy nem + 10-15 kiló van rajtam! A mozgás........nos....még mindig nem találtam meg álmaim mozgásformáját!Sajnos! Ami nekem eddig bevált, az a testvibrációs gép,azaz a flabelos! Kb annyi mint egy kondibérlet..... 10 perc felér 50 percnyi mozgásal! Magas fokozaton, már már kicsit fájdalmas,egyéb gyakorlatokkal kiegészítve meg még hatásosabb! Mikor én jártam 1 hópon keresztül, heti 2-3 alkalommal akkor fogytam 4kilót(ez volt legtöbb havi fogyásom ).
Már csak a diszkrecionális pénzemen múlik a dolog :S hogy járok é vagy sem!
Megyek mert még a Hoxára is írok!
Mindenkinek Kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése