2013. december 4., szerda

Szedjél -vegyél- egyél !!!!!!!!!

Lehet valakinek korai még a Karácsonyról és az ünnepekről beszélni, de aki szeret enni és pluszban még fogyási periódusban van, annak fő az időben való felkészülés!   Nem egy nem két olyan levelet kaptam Tőletek, hogy  hogy ettem mikor, pl. Karácsony volt, vagy esküvőre mentem vagy csak barátokkal  bulizni,vacsizni....stb.
Mert hát sem a család sem a barátok,haverok,ismerősök nincsenek felvértezve a "megértem,hogy fogyózol" dologgal (tisztelet a kivételnek) . Mert mit is kapunk  ."jaaaaj ne már, nincs mindennap Karácsony!"- na neeee már a Karácsony az evésről szól".....( az már smafu,hogy ez a szeretet ünnepe......minek szeretet ha rogyásig az asztal :D )  vagy..." na ne csináld, nem  bulizunk mindennap, majd holnap figyelsz mit eszel és iszol!"    és ezt még hosszasan tudnám sorolni!
Mikor ezen mondatokat kapod innen onnan:

1) Elkezdesz magyarázkodni, hogy neked ez fontos és már ennyi meg annyi ideje csinálod és figyelned kell......hosszasan belemész egy adok kapókba és ha az ismerősök- családtagok olyanok, akkor egy spirálba találod magad, amibe mélyen bele lehet folyni és vagy .......

a.)  vitázásig fajul a dolog és meg nem értettnek érzed magad(s bár már szívesen befalnál mindent mert kiidegeltek,akkor is tartod magad a NEMedhez)

b.) addig hagyod, hogy mondják a magukét,hogy a végén beadod a derekad

c.) végül megértik ,miért is olyan fontos neked és te nem csak az eszed játszod azzal,hogy nemet mondasz
     (bár sajnos ez a ritkább)

2) Rohadtul nem kezdesz el magyarázkodni, szimplán csak gyors megbeszéled magaddal,hogy " áhhhh egyszer élünk, majd másnap odafigyelsz!"

3) Valami nagyon gyenge nem túl határozott nemecskét motyogsz ki és fél perc sem kell, de már meggyőzött az összes rokon -ismerős-barát!

Velem már mindegyik verzió megtörtént!

De azt tudtam leszűrni saját tapasztalatom alapján.Hogyha megtudtad magad győzni arról,hogy valóban tartod magad a tervedhez és például nem ülsz le este 9 órakor egy  tányér halászléhez,majd kis töltött káposztához  és 3 szelet mákos- és diós bejglihez és ezt még nem folytod le 3 szeletke zserbóval. Akkor mondhat neked bárki bármit, de akkor is ellen fogsz tudni állni!
Én annyit tettem ,hogy még ünnepek előtt jó néhány nappal de lehet volt 1 hét is. Elmondtam, tök normálisan, hogy  nem eszem 6 óra után már. Mikor nálam volt a kései ebéd, akkor simán belefértem.....ha úgy értünk oda a család többi tagjához,akkor pedig  elfogadták,hogy "tele vagyok" hisz 3 napja csak evés van.....vagy tudták,hogy 6 után már semmit sem eszem!  Max. csomagoltak és másnap simán toltam be az arcomba .És cseppet sem bántam,hogy  másnap ettem csak belőle!
Persze mikor már elértem azt a súlyt,amit szerettem volna. Akkor lazítottam a gyeplőn, de továbbra sem ettem  mondjuk este 8 után!
Ha az ember pedig esküvőre hivatalos vagy ballagási- szalagavatós bulira....ezek nincsenek olyan sűrűn, hogy az évben 1-1 alkalommal nemet kelljen mondani, a kései evéshez vagy az egy tányér leves is elég dumához!
Ha pedig heti rendszerességgel jársz el szórakozni vagy vacsorázni, bárokba beülni barátokkal. Akkor bizony valamilyen kompromisszumos megoldásra kell jutnod magaddal! Az alkoholba rengeteg kalória van,hát még a koktélokban a buliból hazafelé  bekapott hambikban, gyrosokban.
Ha már elmész mulatkázni ,akkor igyál limonádét cukor nélkül  vagy frissen facsart gyümölcslevet .......ha már kajálni ültök be valahova, akkor egyél valami salátát öntet meg kenyérkockák nélkül, vagy csak egyél egy roston sült húsit . És ha ezeket betartod, nem történik meg az,hogy egész héten figyelsz, megy is le pár deka vagy kiló...de hétvégén visszakapod és aztán joggal buksz ki x hét után,hogy "áhh a tököm, nem feszengek, eszek amit akarok!" .

Szerinted tisztázd le magadban előre,hogy mennyire akarod a fogyást nem elrontani a mértéktelen evéssel. És azt is,hogy valóban állod majd a sarat ha esetleg csipkelődnek veled.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése