2011. december 27., kedd

Most karácsonykor volt

4.éve annak,hogy nem dohányzom.Mikor megtudtam,hogy Baba van a pocakomban abban a pillanatban letettem,minden kín és lelki,pszichés,fizikai trauma nélkül! Azóta sem jutott eszembe,hogy na most rágyújtanék.......még egy slukkot sem! Nem is tudom minek kéne történnie,hogy visszaszokjam! Bánni nem bánom,hogy cigiztem,pedig elég korán kezdtem a pöfékelést,bár a füstöt sosem bírtam,sem ha másét kellett szívnom sem a ruhámon......Igazából semmi értelme nincs a dohányzásnak, egyedül kaja után estett jól meg bulik alkalmával.....aztán ennyi is!
Pár hete Tesóm beszélgetett barátnőjével(agykontroll tanfolyam kapcsán) arról,hogy a kábítószerről,az alkoholról sokkal de sokkal könnyebb leszokni mint pl a kényszeres evésről!!!!!!Bár nem kell konkrétan így hívni,hogy kényszeres evés,nevezzük inkább úgy,hogy lefogyni a legnehezebb.És hogy miért???!!!! Mert az alkohol,kábítószer nincs benne a mindennapi életünkben.Értem ezalatt azt,hogy ez nem olyan mint az ivás,evés alvás,higiénia.
Ha valaki attól hízott meg,vagy azért duci mert sokat eszik,mértéktelenül,azon lehet változtatni úgy,hogy kevesebbet eszik mértékkel.De mivel az evés egy napi rutin,kell ahhoz hogy életben maradjunk,ezért nehéz az egésznek a megváltoztatása,hiszen a kísértés mindig ott van minden egyes reggelinél,ebédnél vacsinál.....vagy ha csak elmegyünk egy pékség előtt,egy kifőzde előtt....stb.
Szóval ha ebből a szemszögből nézem,akkor tényleg van benne valami,hogy nehéz,de amúgy minden fejben dől el:) És igenis lehet tudni kevesebbet enni,tudatosan mértékkel!
Bár jókor nyomom ezt a dumát,mikor a Karácsony a szeretet ünnepe és egyben a mértéktelen zabálásé is :D Mikor még a fogyás stádiumában voltam,simán tudtam mértéket tartani,sőt még fogyogattam is az ünnepek alatt! Tavaly sem híztam,most idén is úgy ahogy kordában tartom magam,mert ott van minden reggel a mérleg,aki ha úgy van üti rendesen azt a vészharangot ha nem épp kedvemre való amit látok !Most 66.4-67kg között mozgolódik a mérleg így ünnepek alatt.De ahhoz képest nem is gáz,mert ami kaját,sütit és csokit magamba nyomok.......áhhh.De még így is türtőztetem magam,mert a konyhába a szekrény telis tele van csokikkal.....ami ugye a gyengém:D
Most így hírtelen ennyi! Szép estét Nektek!
Tesómmal Nagy Levinbe:)

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Gratulálok a fogyásodhoz!! Sok ember példát vehetne rólad és a kitartásodról. És arról is, hogy a gyermek megszülése után nem tér vissza ismét a cigihez (sajnos én ilyeneket ismerek...).

    Van egy fitnesz blogom, nézd meg, hátha találsz valami érdekeset: http://metalozott-testek.blogspot.com

    Én az egészséges életet és a fitt formát nem tudom elképzelni mozgás nélkül. Vágyam, hogy összejöjjön egy jó kis csapat, akiknek hasonló az érdeklődésük és akik egymást tudnák biztatni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon szépen köszönöm! Bekukkantottam a blogodra és jó részletes és érthető mit hogy csináljon az ember a jó alak,kondi eléréséhez. :)
    Nekem már csak ezen a totál lusta disznó stílusomon kellene változtatnom :S Mindig találok valami kifogást hogy miért is ne mozogjak :(

    VálaszTörlés
  3. Ezen csak az segít, ha nem halogatod holnapra... :) párszor nem halogatod és hamar hozzá lehet szokni. Volt egy srác a városomban, hatalmas súlyfelesleggel küzdött, és elkezdett futni. Lefogyott, megizmosodott és most már minden nap kint fut, mert ez lett az élete.

    VálaszTörlés