2013. május 9., csütörtök

Méhsüllyedés és a mikró


Ma kaptam  egy kis lecseszést az egyik nyugdíjas gyógyszerész-természetgyógyász-gyógytornász kolleginától .....szó volt róla,hogy mozgás.....stb. mire említettem,hogy egy 30 napos guggolásos kihívás féleséget csinálok, napról napra egyre többet........mire totál kiakadt,hogy fejezzem be mert ezzel a méhemet tönkre teszem. Hisz a mozdulat amit a guggolásnál végzünk hátra felé tolja a méhet(méhsüllyedéshez,méhelőleséshez vezet).....ugyanígy nagyon káros az összes  aerobic torna,sőt a súlyokkal való edzés is. 50-60 éves kortól kezdenek jelentkezni ezek a medencetáji gondok és az ezzel járó súlyosabb szövődmények. Mutatott( hangsúlyozom nyugdíjas  csöpp kis asszony) gyakorlatokat,mit is kell csinálni és hogy! Azt azért nem mondanám,hogy rám hozta a frászt, de bevillant az ,hogy a nőgyógyászom többször is említette a méhszáj vizsgálatok közben( kismamaként) ,hogy hátra felé helyezkedő,dőlő méhem van.......szülésnél is voltak ezért gondok,mivel nem illeszkedett be jól Nani. Nos, nem tudom,biztos van benne valami, hisz ez a szakmája és tudhat valamit.
Nem csak ezért hanem azért is,hogy a combom hátsó része(ami sokkal kritikusabb mint  elől) is edzésben legyen és ne legyen lötyi..... ugyan így tartom a "programot" annyi különbséggel,hogy másféle comb gyakorlatokat végzek a darabszámokat megtartva :)
Persze volt hallgatóság( talán 15-en dolgozunk az irodában) és ebédszünetben tudunk értekezni,beszélgetni erről arról). Valaki azt mondta,hogy a narancsbőrös combhoz  helyesen kell étkezni, ami igaz is......de attól sajna még,hogy zöldséget eszel és cukrot meg ezt azt amazt nem,attól izmod nem fog magától nőni! :S
De van más téma is, pl azt is megtudtam,hogy  mérget eszem,mert az ebédem a mikróban melegítem meg.Persze megkérdeztem,hogy miért is ???? És az volt a válasz...hogy a mikrohullámoknak köszönhetően az étel molekulái megváltoznak és a párolt zöldségnek, rizsnek, húsnak...stb a szerkezete is átalakul és így a szervezetünk nem táplálékként reagál rá, hanem méregként.
















A mikrós dologban is lehet valami.....de mi van ha egyszer a gáztűzhelyről mondanak valamit,hogy az is mennyire nem jó! Például mikróban sült,főtt,párol ételeket nem készítek csak melegítésre használom...... és nagyon,nagyon ritkán mirelitet kiolvasztani.
És Ti......hogy látjátok ezt a méhes és mikrós dolgot? :)

Itt lehet még bővebben olvasni a méhsüllyedésről,előredőlésről) .Olvassátok el ,mert tényleg vannak benne hasznos infók.
http://fru.szimpatikus.hu/mehsullyedes-meheloeses/


4 megjegyzés:

  1. Mikrót mi évek óta nem használunk, én is azt hallottam, hogy "tönkreteszi az étel molekuláit" vagy valami ilyesmi. Néha hiányzik kicsit, mikor ételt kellene melegíteni, de már nagyjából megszoktuk.

    VálaszTörlés
  2. Rendszeresen végzek súlyzós edzéseket. Guggolás kb minden 4. edzés napomon van, és bármennyire is ijesztőnek hangzik amit fentebb írtál őszintén szólva ugyanúgy folytatni fogom mert jóval több jótékony hatását érzem magamon jelenleg. Sajnos szerintem valamilyen szinten minden sportnak-mozgás félének megvan az árny oldala. Ugyanakkor mégis csak több pozitív része van, legyen szó bármilyen mozgás formáról. Akár futás, akár aerobic, guggolás stb.

    VálaszTörlés
  3. Így van minden csak megszokás kérdése... :) és hát mindenből mindenkor az a bizonyos aranyközépút :)))

    VálaszTörlés
  4. Mindig talalnak valami uj dolgot ami karos es eletveszelyes. A legveszelyesebb dolog maga az ELET. Eddig meg mindenki belehalt. Egyik nap a cave karos meet idegmereg a csokival egybe, mask nap feltalaljak, hogy antioxidans es jot tesz genkarosodas ellen. Igyunk tejet mert sok benne a calcium, ne igyunk tejet mert kivonja a calcium foszfatot a csontbol es oszteoporozist okoz es tele van korokozokkal. Egesz oldalt lehetne ezekbol irni de a summaja a dolgoknak ugyanaz marad amit az elso ket mondatban leirtam. Ezert is jon be nekem a blogod Dorottya, mert nem rugaszkodsz el a valosagtol es nem vagy szelsoseges.

    VálaszTörlés