2013. június 18., kedd

Ne a csodában higgy .....hanem magadban!

Szinte nem telik el úgy nap,hogy ne találkozzam lépten-nyomon valami fogyással kecsegtető bődületes "okossággal"!!!
Ma egy januári női magazin került a kezembe, amiben Pataki Zita( időjós,aki szerintem nem a legjobb példa a fogyásra, hisz  vaskosabb combú széles csípőjű teremtés....és azelőtt meg
 Dr. Tóth Tamás obezitológus mellett állt,hogy az a jó módszer....aztán a pénz nagyúr......)  hatalmas nagy lelkesedéssel és "őszinteséggel" számolt be arról,hogy a BIO....akármi kapszula mennyire csodás fogyási eredményeket hozott! De már a bevezető,felvezető szöveg  ütött.
" Hiába  sportolt és tartott be minden diétát.....itt a megoldás,hogy karcsú és feszes alakra tegyen szert!!!".....persze,igen....csak nem attól fogy le az ember,hogy közben eszik úgy ahogy addig is és a kanapén tesped....
Tudom, hogy ezek nem segítenek, mivel ha nem is ezt a típust de a BIO CLA valamit még sok sok évvel ezelőtt megvettem én is, és hittem,hogy mindent ehetem úgy ahogy az elő van írva és még fogyni is fogok....hisz ezt ígérték....hát persze hog 1 hónap után  még 3 kilóval több lettem !
Sőt  a legutóbbi diéta ami megmaradt bennem....valamelyikőtök posztolta épp fb. csoportba.
A lényege ha jól emlékszem az volt,hogy  5 napon keresztül korlátlan módon étkezhetsz, viszont utána 2 nap böjtöt kell tartani.
Tudom,tudom.....mindenkinek ugyanaz nem biztos hogy beválik. De ha csak logikusan végig gondolod,hogy mennyit eszel és mikor....akkor látható,hogy az sok vagy kevés.
Ha pl. este eszel l, hiába jöttél mentél egész nap,akkor utána már csak a fürdőig meg az ágyig mész el és nem "dolgozod le" illetve késő este már az emésztés is belassul.  És a másik,hogy mennyi a sok és mennyi az elég. A hús adag szerintem egy nyitott tenyérnyi legyen csirkékből egy fél mell vagy alsó felső comb is mehet mivel nem egy nagy kalória. A köret pedig öklömnyi adag. Kenyérből meg nem 2 karéj ,hanem max csak 1 és vékony.Repeta csak nagy ritkán legyen és levesből 2 merőkanálnyinál nem több.
Például pár hete volt egy lány a Fókuszban, ha jól emlékszem harminc x kilót fogyott, úgy,hogy figyelt az étkezésére. Sőt ahogy elérte a végcélt, maradt a bevált ételeknél. Tehát párolt  illetve nyers zöldségek,párolt hús,sült hús.....a klasszikusok......amivel annyira félrelőni nem is igen lehet!
Amire én mindig is nagy hangsúlyt nyomok a saját fogyásomnál,az az lenne,hogy szinte nem volt semmi étel csoportnak a megvonása( max. csak a házi kenyér-fehér kenyér amit toast kenyérrel helyettesítettem.....és a táblás csoki).Tehát mindent ettem, nem madár adagokat.....nem helyettesítettem semmit sem lisztet, sem cukrot....sem zsiradékot.....stb. De hát ezt már tudjátok :D Az egészből azt szerettem volna kihozni,hogy nem kell megijedni a leadandó kilóktól ,hanem meg kell tanulni helyesen étkezni Ha valaki csak natúr sült hústól és párolt zöldségtől tud megfelelően fogyni, akkor azt kell csinálni! Koplalni éhezni, ételeket megvonni magunktól....na azt nem szabad.
Jó pár héttel ezelőtt megkaptam bent a munkahelyen a főnökasszonyomtól,hogy milyen szerencsés alkat vagyok,hogy eszem nap mint nap reggelente a túró rudikat és hogy nem vagyok duci. Na ekkor nevettem el magam igazán.....mire mondtam,hogy én nem így néztem ki, hanem egész másképp.......amit ő  úgy könyvelt el magában, hogy  én csak mondom  hogy nagydarab voltam és volt rajtam kb. 5 kiló felesleg......aztán később szembesült a Blikk Nők cikkel és a képekkel, aztán már nem volt benne kétely. Ma is pl délben még sehol nem voltam a kajálással, már mindenki evett én még ügyféllel beszéltem és mikor végre megmelegítettem a kajám és leültem enni...szóltak páran,hogy meg is lepődtek volna ha nem eszem.....mert,hogy én mindig eszem reggel is meg délben is.......szóval bent egy kis "zabagépnek " vagyok elkönyvelve .....de most már tudják,hogy nem vagyok szerencsés alkat, hanem egyszerűen ennyit számít,hogy reggelizem ( legtöbbször 2x) és ebédelem és éppen azt amit szeretek és fogamra való :)
Amúgy ahogy megfigyeltem, azok a nők,lányok akik nálam vékonyabbak ( mert én nem vagyok az,csak normál testalkatú)  szóval ahogy megfigyeltem nem esznek sem sokat, sem keveset, hanem normálisan étkeznek (természetesen nem mindenki,mert a legtöbb fiatal össze vissza kajál......de mégis jó géneket örököltek.....de aztán lehet a 30-as éveiben már nem lesz olyan szerencsés és elkezd combosodni).
Fő,hogy ne vonjunk meg magunktól semmi finom falatot és  ésszel együnk belőle !
Ésssss az "ez nekem nem megy" mondatot ki kell törölni!!!!!

5 megjegyzés:

  1. Ugye :D De mire erre rájön az ember.......jajj nálam mennyi idő volt és mennyi baromságra vertem el a pénzt :S

    VálaszTörlés
  2. Azért vagy zabagépnek elkönyvelve, mert megvan az ,,időbeosztásod'' az étkezésre? Na, ezeknek az embereknek akkor lehet magyarázni, hogy a tabletták így, a szokatlan módszerek meg úgy.... Engem nagyon irritál, amikor azt látom, hogy egyesek a reggelit kihagyják, utána meg ebédnél már szó nem lehet róla, hogy valami egészségeset egyenek, akkor már csak gyorskaja jöhet szóba, vagy olyasmi, aminek semmi tápértéke nincs.
    Szerintem épp az a legnagyobb probléma, hogy az emberek azzal nem is foglalkoznak, hogy miből nyernek, vagy nyernének energiát. Mert az előre fagyasztott, és a kis üzletben felmelegített péksütiből, meg az ebédnél betolt hambiból, vagy fehér kenyéres szendvicsből nem fognak semmit kinyerni. Ezek csak arra jók, hogy rövid időre telítsék az embert, de semmi pluszt nem adnak. Energiatöbblet nélkül pedig sosem kezdenek el mozogni, vagy ha el is kezdenek, rájönnek, hogy így nem bírják.

    VálaszTörlés
  3. Látod, nagyon sokan tisztában vannak azzal,hogy reggelizni kéne....de nem teszi ezért vagy azért. Én megtanultam reggelizni,és időben ebédelni, más ezt úgy veheti le,hogy non stop eszem :D
    Amúgy meg én is így gondolom, amit leírtál Vik T :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az nagyon bejött, hogy gyümölcsöket reggelizem. Nagyon jól érzem magam és nem vagyok éhes egyáltalán. Szerintem az anyagcserét is megpörgeti.

      Törlés