2011. október 21., péntek

Tegnap írtam a másik

naplómba,a Nők lapjás cikkekről 1-2 mondatot!Tudom hogy változtatnom kell és egyáltalán nem vagyok követendő példa mozgás tekintetében,aláírom ,lusta vagyok,és változtatnom kell ezen!
Egy valamire ha nem is büszke.......de...nagyon,nagyon örülök annak hogy nem estem át a ló tulsó oldalára ami a fogyást illeti!
Mikor 100kiló fölött voltam,úgy voltam vele,hogy csak egyszer érjem el a 70kg.....aztán alá mentem,mert bebizonyítottam saját magamnak hogy lehetek én 65kiló is! Megcsináltam! És ezután kellett észnél lennem! Tudom hogy ebből a 65kilóból is lehetne még mit lefaragni! Egy 5-10kilót biztosan(a 171cm képest) de én sosem akartam sem sovány sem vékony lenni! Tisztában voltam mindig is a testi adottságaimmal.Én normál átlagos testalkatot szerettem volna és ezt el is értem!
Mehettem volna még lejebb is ,szoktak lenni nekem is agyalásaim,mikor is azon sopánkodom hogy jobb lenne a 62-63kg........de aztán meg ha az meg van akkor meg még inkább alászaladhat az ember......én meg ebből nem kérek! Ahogy a Fókuszban is mondtam,ez az új étkezésem amit lassan 2.5éve csinálok.....nem uralja az életem,nem kattogok azon hogy mit ehetek és mit nem! Az hogy eszem édességet és csokit,igen eszem, mert most már tudom, hogy mennyit ehetem és mikor....... nem eszem napi,heti rendszerességgel gyorskaját vagy kifőzdés kaját.......azt esszük amit főzök,tudom hogy mi kerül bele a levesbe vagy főzelékbe.......
Valaki egyszer írta minden bántó szándék nélkül,hogy én milyen nem kimondottan egészséges ételeket eszem......mint pl. a bableves vagy töltött káposzta...stb. De szertinem a bab is egsézséges a káposzta is egészséges sőt a burgonya is, hisz vann benne egy csomó vitamin,persze akkor ha nem főzi agyon az ember! Az emberi szerveztnek mindre szüksége van és én inkább eszem ételket, amit tudom is hogy mit tartalmaz,mint hogy igyak porokat meg félkész műkajákat.
Szerintem egy tök normális egészséges testképem van,tudom hogy van mit bőven változtatni a fittségemen.De nem leszek és nemis akarok sem testépítő lenni sem tréner sem semmilyen edző. Én nem a Rubint Réka vagyok aki azzal keresi a kenyerét hogy jól néz ki és izmos és feszes,nyílván neki ez a munkája,nekem nem! Vagy ott vannak a modellek,én az sem vagyok!
Nem hiszem hogy egy átlag nő akkor a legjobb,legszebb ha színizom. Többek között ezért is tetszett Rubint Réka írása: "ha ön heti 1 napot mond,és azt becsülettel tartja,sokkal eredményesebb lesz,mintha 3 alkalmat tűz ki,de egyre sem jut ideje". És ezzel én is egyetértek,bár Rékáékat cseppet sem kedvelem,mert túl elmédiásodtak,de bár nekem jutott volna ez eszembeez az Ud date meg a többi "okosságuk",de ahogy Norbi szokta mondani "azért nem rossz,egy hülye rendőrtől"! és milyen igaz :D Ahogy kinéznek az woww, de ennyi!

Szerintem az én fogyásom,azért is "tetszik" jó néhány embernek,mert nem kell éhezni,nem kell egyféle táplálkozást folytatni,nem kell elhagyni azokat az ételeket amit eddig is evett.Nem kell fogyasztószerekerekre költeni,nem kell hashajtózni........nem kell napi több órát tornázni,edzeni.....egyszerűen csak ésszel kell enni normális adakogat!
A mozgás fontos része a fogyásnak,az már biztos,én is csinálgattam de sosem olyan nagy hévvel hogy én most akkor belehalok ha nem mozoghatok! Mindig is úgy voltam vele,hogy amit fizikailag nem okoz örömöt akkor azt nem erőltetem. Nem hinném hogy sokember tisztában lenne a BMI indexével vagy a testzsír %-val. Rajtam van zsír gazdagon,még így 42kiló minusz után is :) Főleg a hasamon meg a derekamon,csípőmön,combomon. Ezen jó lenne változtatni,hogy még inkább jól érezzem magam a bőrömben.No de erről majd kicsit később bővebben:)
Kereségltem edzés terveket meg mindenfélét a neten és erre akadtam ami nagyon nagyon tetszett!!!!!!!:)
Gondoltam másolok ide belőle ,de nem lehet csak a linket tudom megosztani!

http://edzesmester.com/kocka-has-mitosz.html

Valahol örülök hogy lehullt a lepel:) Most már nem kell azon görcsölni hogy mi van ha nem lesz ilyen hasam........max csak akkor ha ez lesz a munkám,amit jelen állás szerint kizártnak tartok.
Lényeg hogy együnk rendesen,napi 1x legalább főtt ételt sok tejterméket,zöldséget,gyümit és jól fogjuk érezni magunkat. És ha édesség után sóvárgunk azt is lehet enni délelőtt,mondjuk egy kis teasüit vagy csokis parányt,túró rudit........amit épp szeretünk,ez attól még nem egészségtelen:) Csak túzásokba nem szadab esni!
ÉS íme egy kép,a fb. láttam tegnap! Én a bal oldalira teszem le a voksom:)

1 megjegyzés:

  1. Szia! Teljesen egyetértek minden szavaddal! :) Én is pont úgy étkezem mint te, eszem mindent módjával, de du 3 után már csak zöldségek jöhetnek szóba nyersen. A kajáinkat is próbálom reformosítani, de ha bolognait főzök nem kezdem el keresni a méregdrága ch csökkentett tésztákat. Szóval csak így tovább, szerintem ezt az életmódot lehet tartani egy életen át, amit te képviselsz! :) Ja és én is a bal oldalira voksolok természetesen! :D

    VálaszTörlés