2012. február 27., hétfő

Múlt hét pénteken megakadt

a szemem a story újságon. Amire figyelmes lettem az S.Norbi és ez a cím " Pufi lett a lányom".....őszinte leszek,csak ezért vettem meg az újságot! És hogy még miért........Mert mikor még csak gondolati síkon fogant meg a Gyermekem,én már akkor féltem attól,hogy majd kis ducuska lesz,és jajjj Istenem csak ne csúfolják,ne legyenek önértékelési,kisebbségi gondjai.... és még sorolhatnám!
Millió meg egy félelmeim voltak,így is, de ezek is közte voltak.....Párom kb 4.5 kilóval született én kicsivel több mint 3kiló fölött......a 3D ultrahangon azt mondták,hogy inkább 4 közelébe lesz Dorka,vagy fölötte......Ezért el is könyveltem magamban,hogy nekem biztos kis hurkás Babácskám lesz......ehhez képest, 39.hétre született Nani,úgy hogy én 120kiló körül voltam,Apukája sem az a kisdarab.... Ő pedig kemény 2800grammal és a kis 54-56 centijével,egy apró kicsi csomag volt:) Meg is voltam rémülve,hogy miért csak ekkora :) Soha semmi,hurkája nem volt, sem a combiján,sem a tokáján.....soha semmi,mindig éppen hogy csak megvolt a havi elvárt súlya,nem volt sosem egy hűűű de nagyevő! Igyekeztem 1 éves kora fölött azért arra szoktatni,hogy ne egyen este felé nasit,nem tömtem sosem.Mert még régebben azt hallottam,hogy az elhízás már gyerekkorban,a rossz szokások,beidegződések által alakul ki.És itt értem ezalatt,azt,hogy egy családi kajálásnál,nem kell "terrorizálni" a gyereket azzal,hogy "addig fel nem állsz,míg meg nem ettél mindent" vagy " egyél még naaaaa,még csak ezt a 2 falatot!" az már mellékes,hogy lehet,hogy az a gyerek azzal a kevéssel is jól lakott,mert ő érzi mikor elég.Ezért én Dorkut sosem,tömtem,hogy naaa egyél még.És éppen azért,mert nem akartam,hogy ez belérögzüljön. Annyit mindig evett,hogy fejlődjön. Nála vannak korszakok,hogy van hogy 2-3 hónapig éppen csak hogy eszeget valamit,amihez épp kedve van,aztán van 1-2 max 3 hét amikor rájön egy evős időszak! Most épp ez van,és ilyenkor is azért igyekszem nem hagyni,hogy túlzásokba essen.Mert ilyenkor gyakran azt játsza,hogy lefekvés előtt 10-20 percel,kérne még kekszet,meg felvágottas kenyeret..... és,hát én ilyenkor nemet mondok! Lehet genyó vagyok, de nagyon tudatos szereték lenni az evésben is(meg másban is).Mert nem szertém,hogy bárki is csúfolja majd a testalkata miatt.Engem szumónak,meg buldózernek is csúfoltak.....igyekeztem könnyedén venni,de azért csak rosszul esett!
A másik::: Sokan azt mondják,hogy ha a gyerek azt látja,hogy a szülők mozognak,nem a tv előtt tespednek,akkor majd a gyerkőc is szeretni fogja a mozgást és természetes lesz neki az hogy ne a monitor legyen neki a legjobb kikapcsolódás.
Na ebben kell nagy nagy példát mutatnom. Csak itt most nem értem,hogy S.Norbi és Réka ebből él,ez a hivatásuk,erre tették rá az életüket...stb. És most itt ez az újság cím,hogy "pufi lett a lányom,megnőtt a feneke". Az ok,hogy sokat kell űlnie a suliba és ha hazamegy,akkor meg a sok lecke miatt sem jut idő mozgásra. De azért bennem felmerül,az a kérdés is,hogy azért az sem mindegy mit eszik,mikor eszik,mennyit.?! Aztán ezt lehet,hogy csak én gondolom így. Lehet ezért sem engedem Naninak a kései evést,meg a lefekvés előtti evészetet.Mozogni mozog,idén szeretném úszásra vinni.Én is 4 éves korom körül kezdtem el,szerettem nagyon,hasznos is,hisz jó ha az ember tud úszni és nem fél a víztől.Meg lehet vele alapozni azt a vázizomzatot ami tini és később felnőtt korban is egy fajta alapot ad. Legalábbis ezt mondták:)
Szóval, mindig bennem lesz a para,hogy Dorkunak ne csak szórakozás és pótcselekvés legyen az evés. Persze Ő is eszik édességet,meg mindent amit egy felnőtt(kivéve fűszeres kaják). Ma is evett most ovi után itthon győri kakós kekszet,de utána ő kérte az epret meg a mandarint:) és ennek nagyon örülök. Tegnap este vacsira 1 sonkás toast szendvicset evett,hozzá kígyó ubit,aztán repetázott volna még,de aztán végül már csak mint kiderült,az ubi volt a lényeg,így azt evett még:)
Most a kisasszony amúgy olyan 13.5-14 kiló között mozog, szerintem van már 1 méter :) nem egy dunduska,szerintem pont jó:) Csak maradjon is mindig így.:)
Tini korban a hormon változások miatt lehet lesznek kisebb-nagyobb változások,mert az benne van a pakliba,de akkor is igyekszem majd figyelni.
Nem szertném,hogy akár egy percig is megtapasztalja,azt,milyen 10-20-30-40kiló súlyfelesleggel élni!
És íme egy kép,az én kis TündérGyönyörűűűűm!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése