2012. szeptember 15., szombat

Kényszer etetés!

Néhány nappal ezelőtt, láttam egy dokumentumfilmet.....és mélyésgesen felháborodtam,de legfőképp nagyon elszomorodtam..... a film végére potyogtak a könnyeim.
Vannak olyan népek, családok.....ahol az az elfogadott,sőt már szép,mikor egy nő  kövér. Ezzel nics is gond, mert kinek mi a szép!
De amit ezután láttam......
Mauritániában, a kislányoknál már 5 évesen elkezdik a kényszer evést.
 És hogy miért? Hogy hamar férjhez tudják adni őket. Mert azok a lányok akik nem gömbölyödnek ki eléggé, nem  kelendőek.A családok meg félnek,hogy a nyakukon marad a lány.
Én konkrétan már azon is meglepődtem,hogy Mauritániába sem jó a helyzet, sem élelem  sem egészséges táplálkozás szempontjából......csakúgy ahogy egész Afrika területén. Hisz hány ember éhezik és hányan halnak meg alultápláltság következtében.
Nem volt sok időm ezeket elmélkedni, mert döbbentem néztem,ahogy az "anyuka" (az ilyet nem nevezném annak). A normál(bár lehet európai szemmel nézve, kicsit soványka) testalkatu kb. 5éves lányát itatja tejjel..... mivel nagyon mással nem tudják hízlalni(hisz nem úgy van,hogy elmegy a pékségbe és vesz neki 3  buktát, meg lenyom a torkán 1  zacskó chipset és 1 tábla csokit).
Mondanom sem kell,hogy szegény kislány sírt,tiltakozott néha rá is ütött az anyja kezére mert már nem bírt nyelni.....öklendezett, kiköpte,kihányta a tejet......erre az a degenerált "anyja" 2 faág közé szorította a bokáját és jó erősen rámarkolt, hogy a gyerek ha elkezd ordítani akkor újabb adagot tömhet belé..........és mindezt azért,hogy hamar meghízzon és férjhez adják !!!

"""Szörnyű hagyomány tartja magát a mauritániai családok körében. A lányokat már ötéves koruktól kényszertöméssel hizlalják minél kövérebbre, hogy hamarabb férjhez tudják adni, a kövérebb kislány ugyanis gyorsabban kigömbölyödik, és így kívánatosabbá válik a kérők számára.Kegyetlen kövérségi kultusz tartja magát a mai napig a lakosság körében Mauritániában. A kislányoknak már ötéves koruktól borzalmas kínokat kell kiállniuk, a családok ugyanis nem várják meg, míg nővé érik a gyereklány, hízlalással siettetik a gömbölyödésüket.A lányok kegyetlen kényszertömését már ötéves korukban elkezdik, ha pedig már „nem fér több beléjük, és kihányják az ételt, arra kényszerítik, hogy lenyeljék a visszaöklendezett gyomortartalmat. Lányok ezrei szenvednek a kényszertöméstől, ami még mindig tartja magát az elmaradott területeken. Az afrikai országban még mindig hisznek abban, hogy minél hamarabb szert tesz egy lány a gömbölyű formákra, annál hamarabb akad kérője, ami azt eredményezi, hogy jóval nagykorúsága elérése előtt férjhez megy."""  
Mommo....részlet

Egy mauri nő minnél kövérebb,annál jobban szereti a férje!
 "Mauritániában hisznek abban, hogy a nő mérete megmutatja, mekkora helyet foglal el a férje szívében."




Engem nagyon kiborított, mert ahol gyerekeket kínzonak és gyötörnek....egy  ostobaság miatt,az igen ki tud hozni a sodromból!!!
Szintén Afrikában  van jelen számos népnél,hogy a lány gyermekek csiklóját kimesztik ilyen olyan hiedelmek miatt.......arról is láttam dokumentumfilmet,  nincs is rá szó,hogy mennyire sajnáltam az a csöpp 3 éves kislányt :(
Jó lenne ha a világból elűnne ez a sok felesleges borzalom!

3 megjegyzés:

  1. Úr Isten!!!!!!!A kimetszést már hallottam,a kényszer etetetést nem......borzalom....:(:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És a borzalmas az,hogy nekik ez természetes....csak nem értem,hogy nem szakad meg a szívük mikor szenvedni látják a saját gyereküket:(

      Törlés