2013. május 13., hétfő

Sztereotípia....mindenkiről....mindenhol...mindenkitől....mindenkor

Mi emberek legyünk bárhol,bármikor....ha látunk egy olyan embert,aki eltér az átlagostól,akkor automatikusan hajlamosak vagyunk felszínesen megítélni a másikat a külseje vagy viselkedése miatt. Mindenki másképp reagálja le a látottakat  néha hallottakat.
Na de miért is kezdtem ezzel a dologgal foglalkozni??!!
Mivel tömegközlekedéssel megyek a munkába figyelem az ebereket,ki hogy viselkedik...én nem a mobilt meg  azt ezt azt nyomkodók társaságát tarkítom.
A hévnél együtt szoktam felszállni egy   véleményem szerint olyan jó 30-35 körüli hölggyel akivel együtt szoktam utazni egész a végállomásig. És tipikusan az az ember,akit nem lehet nem észrevenni.
Szép vékony ,tökéletes test, első ránézésre(de még másodikra is) nem az Isten adta a kebleit. Szőkés barnás  fenékig érő szög egyenes haj...smink divatos nőcis ruhák (szűk csípő farmer, 11 centis tűsarok...szépen is tud benne menni) szóval eléggé ott van a hölgy! Egyszer épp egymással szemben ültünk a héven ő épp szundikált és akkor "mértem fel,hogy milyen az arca....a műszempillái ahogy csukva volt a szeme, az arca közepéig értek.... a száját nem tudta rendesen összezárni, mindig volt ott egy kis hézag....(gondolom a feltöltés miatt).....
Ahogy leszállt a hévről nem hazudok,hogy kortól,nemtől, nemi identitástól függetlenül MINDENKI megnézte!!!! Szerintem nem kell részleteznem,hogy a fiatal srácok mint a meztelen csiga úgy húzták maguk után a nyálcsíkot....akik esetleg a párjukkal,barátjukkal voltak, ott a nők a pasijuknak,barátjuknak " nézd mááár ,hogy néz ki  a műpicsa" az idősebbek szörnyülködve......követték végig a szemükkel ,főleg mikor ment fel a 4-6 villamoshoz és a csípő naciból kivillant a villanyszerelő dekoltázs.
Bennem az első felmerülő kérdés az volt mikor először láttam.,hogy... "hova mehet dolgozni?"
Aztán amikor ott ült velem szemben, egy csomó kérdésem lett volna hozzá,hogy mennyire teher neki,hogy mindenki az emberek zöme ahogy ránéz egyből a rosszat feltételezi róla....és nem sokra nézik......mennyire unja már a tolakodó férfi tekinteteket.......
Valahol nem azt mondom,hogy sajnálom, inkább együtt tudok érezni vele......mert biztos valahol már a könyökén jön ki a sok összesúgás....csak úgy tesz mint akit nem érdekel a dolog.
Ahogy ezeken gondolkodtam, egy másik feltűnő emberre lettem figyelmes egy emo-s lányra.......és nap mint nap ő is kapja az összesúgásokat......és mindenki aki kicsit is eltér az átlagos,megszokottól....... legyen az hajléktalan, agyontetovált, egy fiatal lány egy jóval idősebb férfival, egy  totál piercinges  ember,egy duci ember vagy épp egy nagyon vékony....de a túl tökéletes sem jó.......megfelelni mindenkinek nem lehet........
Igyekszem nem felszínesen megítélni az embereket, csak mert épp eltér a megszokottól..... hisz nem tudom miért olyan amilyen !



2 megjegyzés:

  1. Jó, hogy te tudod sajnálni ezt a hölgyet, én annyira nem. Arra, hogy feltöltesse a száját, senki nem kényszerítette fegyverrel. Kíváncsi lennék rá egyébként, hogy ő például miért csinálta ezt? Mert ismerek elég sok hasonló embert, de azt inkább nem írom le, hogy náluk ez miért van, már amennyire én meg tudom ítélni. Szerintem hatalmas probléma, ha egy nő azt hiszi, hogy van, amit csak ilyen külsővel tud elérni. Most őszintén, az tényleg ennyire kell neki? Mindenesetre örülök neki, hogy a mai lányok többsége egyáltalán nem esik át ebbe a sávba: úgy képesek csinosak és ápoltak és szépek lenni, hogy nem járnak 11 centis sarokban, nem fekszenek kés alá, és nem vállalják be a ,,Lehet, hogy idióta vagyok, de csini" bírálatokat.

    VálaszTörlés
  2. Azért tudom sajnálni, mert nem hiszem,hogy ki tudja mondani,hogy van amikor zavarja az,hogy megbámulják és több "pocskondiázást " kap mint elismerést......hisz akitől elismerést kap, az max csak jól megfektetné és villogna vele,hogy ilyen " jó nőm van".....és az ilyen hölgyek érzelmi világa sekélyessé válik(szerintem,ezért lenne jó egyszer beszélni egy Cicoma lánnyal)
    Aki igazán nő, annak nem kellenek a cicomák, a művi dolgok.....nem kell egy fél kiló alapozó....és 40 centis póthaj.... de megértem, ha valaki ettől érzi jól magát...... hisz nem vagyunk egyformák :)Sok évvel ezelőtt, iszonyatos módon tudtam azonnali ítéletet hozni bárki felett......mára ezen szokásom levetkőztem :)

    VálaszTörlés