2013. augusztus 5., hétfő

A teljes állásos fogyás valóban könnyebb???

Ez egy elég régi nóta már! A tipikus pro-kontra, kinek a Pap,kinek  Papné!
Van aki a munka és család mellett nagyon nehézkesnek gondolja/tartja a fogyásnak bizonyos alapszabályainak betartását!
Mert munka közben nem tud, vagy nem akar enni.....vinni ételt, megmelegíteni.....mindig vannak nehézségek!
Vagy ha tud vinni és meg is tudja melegíteni, akkor meg mennyit vigyen és milyen ételt...???
Szóval kevés embernél működik ez "gördülékenyen" ! Általában túl van bonyolítva a dolog.
A legfontosabb mindenképpen a reggeli.Ennek a fontosságát én is csak akkor éreztem át és tapasztaltam meg, mikor már benne voltam az életmódváltásba. Tudom, reggel a rohanásban nincs arra idő, hogy komótosan leülj és egyél egy 2 tükörtojást vagy melegszendvicset. De ha valahonnan kiszorítasz egy kis időt vagy felkelsz 5 perccel előbb, akkor annyi idő elég ahhoz, hogy kenj magadnak egy szendvicset ,bekanalazz egy joghurtot. Ha tudsz vinni magaddal ételt, amit vagy meg tudsz melegíteni vagy nem.....akkor azt előző este készítsd össze, tedd be a hűtőbe és reggel csak rakd el a motyóid közé. (én így csináltam, már évekkel ezelőtt is, hogy azt vittem amit főztem, és nem rendeltem kaját csak nagy ritkán).
Ha nincs lehetőséged a megmelegítésre, akkor is érdemes valami olyat vinni ami tartalmaz vagy zöldséget vagy gyümölcsöt....még mindig jobb egy szendvics(pl. májkrémes, amit akkor épp nyitsz ki és kensz a szendvicsedre) mintha semmit sem ennél, és kiéhezve délután vagy este hazaesel és feltéped a hűtőt mert kieseik a szemed az éhségtől! Még az is jó ha van nálad  kis nasi  ami azért ne egy 2 csomag pilóta keksz legyen, inkább mandula, dió, mogyoró.... hámozz meg sárgarépát és ropogtasd azt is amint van  3 másodpercnyi időd. Egy kicsit kreatívabbnak kell lenni, és elrugaszkodni a szokásos  meleg ételtől, de ha nem tudja valaki megoldani a munkahelyén, akkor muszáj többet gondolkozni azon mit vigyen az ember enni.
Na ez volt az érem egyik oldala és rá a megoldás!

A másik meg ---"áhhh úgy könnyű fogyni, hogy otthon vagy"!!!
Abban a tekintetben így is van,hogy nem kell hozni -vinni az ételeket. Viszont nehezebb is az állandó késztetést leküzdeni,hogy ne menj ki és nyitogasd a hűtőt vajon mi az amit még lehetne enni.....és elindul a " csak egy falatka, ez és egy falatka azt kapok be" ........aztán nem megy a fogyás semerre sem, sőt még jönnek is fel a dekák-kilók,aztán végső elkeseredésedben beköltözöl a hűtő elé!
Ha valaki otthon van akkor kihívás az egész nap, aki munkából megy haza az max. csak délutánt és az estét kell "túlélje"  !
 Nálam ez a délutáni főzés volt a mumus, mivel nem tudok úgy főzni, hogy nem kóstolom meg, hogy sós e , sótlan....megfőtt e...stb.
Viszont ami a másik mumusom, hogy hétvégén meg túlzásokba esek és össze vissza eszegetek, túl sűrűn nyitom ki a hűtő ajtaját.......Szóval az sem egyszerű, ha valaki munkába jön- megy.És az sem, mikor valaki otthon van!
Fő, hogy erős és masszív legyen az elhatározás és a cél amit kitűztünk magunk elé! Utána a kezdeti nehézségeken mikor már túljutott az ember ( naná, hogy ez nem 1-2 nap ,de nem is 1-2 hét) akkor már kevésbé lesz döcögős , legyél akár napi 8-10-12 órát a munkába vagy non- stop otthon! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése