2013. február 7., csütörtök

A fogyás közbeni,utáni psziché

Nem is gondolná az ember,hogy a fogyás és az azzal járó új hozadékok mennyire a pszichés ráhangolódáson múlnak! Na nem azt fogom taglalni,hogy mennyire ott kell lenni fejben és az én különös kis magammal folytatott párbeszédeim a fő mondanivalóm most. Inkább az,hogy a fogyás során(hangsúlyozom nem 2-5 kilós feleslegnél ) ha nagy túlsúlyból mennek le a kilók,eleinte lehet nem fogod látni magadon azt az 5-10 kilót......de később majd szembetűnőbb lesz. De még mindig nem fogod tudni, felfogni,elfogadni magad, és a TÜKÖRKÉPED. És még akkor is ezzel szembesülhet az ember,ha szépen fokozatosan fogy le.Mit értek ezalatt?A heti maximum 1 kiló fogyást(a kezdetekkor lehet akár 2 is,főleg ha van miből) tehát havonta szépen lemegy 3-4 kiló az nem terheli le az ember szervezetét és pszichéjét. Mikor már a környezeted is látja és te magad is megállsz a tükör előtt,hogy "hoppá.....már nem akkor a fenekem,már vékonyabb a karom..." örülsz neki, de el fog jönni az az idő,hogy nem leszel elégedett.........és sosem leszel elégedett!
A lassabb fogyást én nem csak azért javaslom,mert:
1, egészségesebb
2,orvosok is javasolják
3,tartósabb
4,nagyobb az esély arra,hogy el is éri a kívánt súlyt a fogyni vágyó
5, nem viseli meg a bőrt
6,nem jár drasztikus lemondásokkal

....hanem azért is javaslom,mert úgy ahogy egy kismamának is idő kell,hogy anyává váljon mint testileg és mint pszichésen(lelkileg)..........úgy egy fogyásnak indult embernek is szépen fokozatosan kell "meglátnia,megszoknia" magát ,az új külsejét.
Az embernek ,kell hogy legyen egy reális önképe. Sajnos mi nők örök elégedetlenek vagyunk és mikor elérjük az áhított súlyt,akkor is lesz nem egy, nem két dolog amit meg akarunk változtatni magunkon....de ez csak azért van,mert mindegyikünkben él egy kép,hogy milyen a tökéletes test(az már mellékes,hogy lehet éppen az a nő meg nem elégedett a fenekével,de mi meg csak olyat akarunk).


A médián keresztül meg meg vagyunk "mérgezve",hogy  4 hét alatt fogysz le 15 kilót mert simán megy, csak te vagy rá képtelen,mert nem szeded ezt és azt a kapszulát.........és az öv amit a tv shop-ba felvesz egy molett nő és egy másik vékony nőt mutatnak,hogy ilyen lehetsz csak azzal hogy hordod..........hát.......régebben én is megettem volna,mert hinni akar valamiben az ember, reméli,hogy majd egy kapszula, csoda holmi segíteni fog.........de ki kell ábrándítanom a még kétkedőket.... NEM FOG SEGÍTENI!!!! Csak úgy tudsz változást elérni ha magadban hiszel!!!!

És szinte mindegy is ,hogy milyen diétába fogsz,legyen az Atkins, Norbi, Beach,90 napos......stb. kezdetnek jó, de azt is el kell fogadni,hogy egy életen át nem tarthatod.......ÉLETMÓDOT  KELL VÁLTANI!!! Azért sem ítélek el egy diétát sem(bár nem is preferálom),mert arra jó csak,hogy csökkentsd az ételmennyiséget, szoktasd magad az újhoz egy más fajta étkezéshez......fő,hogy legyen benne a 3 fő étkezés,meleg étel és zöldség vagy gyümölcs.....és egészségesebb nasi(mert nekem az a vesszőparipám,hogy azt is lehet mértékkel). Mindeni más,mindenkinek más jön be ezért elfogadom legyen az bármilyen diéta, van sok bizony amivel nem értek egyet,de azt én nem követem........fő az életmódváltás és a megfelelő és mennyiségű étel ,no és a mozgás,de az sem szerencsés ha túlzásba visszük :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése