2013. március 5., kedd

Megtartod..........vagy.......kidobod???

Mivel itt van a tavasz a kertek alatt, ezzel együtt sokaknál jön a tavaszi nagytakarítás a limlomok kiszortírozása. Amúgy meg "imádom" ezeket a kötelező jellegű takarításokat.......tavaszi, Karácsony előtti.......pfff :D
Én úgy vagyok ezzel,hogy amikor rám jön akkor csinálom. Sőt évente, tuti tartok vagy 3-4 kisebb nagyobb szanálást!!! Lehet azért mert nem szeretem magam körül a zsúfoltságot, rendszertelenséget. Na ilyenkor az egy adott szekciót szétpakolom, átgondolom kell e még,szükségem van e rá, kapcsolódnak hozzá érzelmi kötődések????!!! És mikor ezeket magamban megválaszolgattam akkor vagy, megy vagy marad az adott tárgy vagy ruhadarab.
Emlékszem, mikor készítették a Fókusz pluszhoz a riportot, mondtam Csillának(riporter lány),hogy nem tudtam semmi ruhát hozni a régi 46-48-as korszakomból. Még az első jó fél évben mindent ahogy fogytam ki szépen lassacskán, el el tettem. De aztán mikor már egyre közelebb kerültem a célomhoz, arra eszméltem rá,hogy " mi a jó büdös francért van még meg???" -" hisz az életben többet, még egyszer soha nem akarom ,hogy akkora méretet kelljen hordani!!!"  Még azokat a gondolatokat is elhessegettem,hogy esetleg a 42-es nadrágot megtartom,mert ha majd esetleg kismama leszek akkor jól jön.......vagy idősebb koromban, majd kellhet a nagyobb méret....  Nem-nem!!! Én úgy érzem és éreztem akkor is,hogy nyugodtabb leszek attól ha nem tartom meg,nem rossz ómenként,hanem csak úgy.
Az a múltam nem is olyan rövid szakasza volt és nem mondom,hogy olyan borzalmas volt,de sokat kínlódtam a fogyással.Ezért nincs is rá szükségem,sem egy nadrágra, sem egy pulcsira......Készítettem olyan fotót,mikor     az egyik ha jól emlékszem 46-os nacim van rajtam,csak annyi különbséggel,hogy az egyik szárában állok és akkor még nem is értem el a a 65 kilót! Még jó múltkor pedig az egyik ilyen szanálásomnál találtam meg a szoptatós melltartóim....poénból felvettem, nem sóhajtoztam,hogy "jajj de elfogyott a cicim", nem volt jó a 90-95 E-F mellméret,mert húzta a hátam....azon viszont jót mosolyogtam,hogy kellett a kitöméséhez vagy 5 pár zokni tuti mellenként :D Most ezzel a 80 C-D mérettel viszonylag elvagyok.
Nem csak a nagy ruhákat jó kiszanálni ,hanem azokat is amit már évek óta nem hordunk csak ott vannak és nincs vele célunk........tudjátok " uhh ez a farmer még  x évesen jött rám x kilósan,akkor voltam a legjobb formámban úgyis belefogyok!"........na az ilyet ki ne dobjátok!!!! Hanem vegyétek fel időről időre és egyszer csak tökéletesen fog állni rajtatok!!!
Amit megfigyeltem,hogy szanálásnál a lelketekben is rendet fogtok tenni,legalábbis nálam mindig így van:)

                                          Na ez a kép sem most készült, talán több mint 2 éves lehet a jobb oldali a bal               oldali meg 5 éves, na nem sokkal utána kattantam és kezdtem el fogyni . Mellesleg nem feszült rajtam úgy a felső és a karomnál is lazábban állt......most már nincs meg ez a sárga póló sem. Mindent vagy elajándékoztam,odaadtam valakinek a szakadt nacikat meg kidobtam.

2 megjegyzés:

  1. Kedves blogot író és olvasók!

    Először is elnézéseteket szeretném kérni, hogy ilyesmivel töröm meg a hasznos tanácsokat, és sikertörténeteket!

    Végzős pszichológus hallgató vagyok és témám a túlsúllyal kapcsolatos. Nehezen gyűlik össze a követelményeknek megfelelő létszám, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
    Kutatásommal szeretnék közelebb kerülni az elhízás pszichológiai hátteréhez, így akik nem zárkóznak el ettől a megközelítéstől és van egy kis idejük a teszt kitöltésére, azokat kérem segítsenek. (főként azok segítségét várom, akik maguk is túlsúllyal küzdenek)
    A teszt kitölthető online, az alábbi linken:
    https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDQ5cWZUcmJHNWRUTmRPSHREV3ltVEE6MQ

    Nem árulok zsákbamacskát, így itt is szeretném jelezni, hogy a tesztkitöltést egy rövid találkozó követi, ahol egy rajztesztre kérem a résztvevőket (nem a rajztehetség a lényeg!).
    A részvétel teljesen anonim! Mivel a részvétel önkéntes, így bármikor visszaléphettek!

    Előre is nagyon köszönöm Nektek!

    További kitartást, és energiát mindenkinek a fogyáshoz, vagy súlya megtartásához!

    Szép napot!
    Évi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én nagyon szívesen kitöltöm neked a tesztet...annyi bibi van,hogy van egy védelmi rendszer a blogon így nem lehet kimásolni a linket amit beírtál ide. Ha megtennéd,hogy e mailbe elküldöd a dotyora84@freemail. hu címre, akkor azt megköszönöm és biztos ami biztos átadom a facebook csoportban a többi lánynak is :)
    Köszönöm
    Szép estét!
    Dóri

    VálaszTörlés