2012. október 8., hétfő

Világsztárok BMI értékei

Pár napja a kezemben, fogtam a Heti Téma c. újságot. Nem sok minden érdekes dolgot szoktam találni benne magamnak,de most volt !
Mindig is érdekelt,hogy milyen magasak lehetnek azok az ismert vagy híres emberek akik nekem szimpatikusak. Csak úgy viszonyításképp ,hogy a tévé valóban sokat „ront” az ember megjelenésén.
Itt most inkább a csajokat emelném ki.

Beyoncé:
Magasság:170cm
Súly: 68kg
Hozzávetőleges BMI-indexe:23
„ Bár az énekesnőt szokás telt idomúnak nevezni, az értékei alapján ő tökéletes „normális” azaz egészséges testtel rendelkezik. A normál testtömegindexű emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggő krónikus betegségek kockázata pedig itt a legkisebb.”

De szerepelt egy élsportoló is!
Serena Williams
Magasság: 174cm
Súly:68kg
Hozzávetőleges BMI-indexe:22
" Serena Williams teste olyan, amilyet egy sportolótól elvárhatunk. Magassága és testsúlya alapján tökéletes a testtömegindexe,de ha hozzávesszük hogy 68kilójának nagy része kőkemény izom, a teniszező eredménye még dicséretesebb.”

Jennifer Love Hewitt
Magasság:168cm
Súly: 59kg
Hozzávetőleges BMI-index: 20
„ A törékeny színésznő büszke lehet testére,és bár a néha túlzottan is törékenynek tűnik,az ő esetében szó sincs kóros soványságról.A madárcsontú Jennifer Love Hewitt nem dőlt be a hollywoodi őrületnek, és nem vált kórosan vékonnyá.”

Aki nekem viszont már túlzottan is sovány és nem épp esztétikus látványt nyújtó nő……az nem más mint….

Angelina Jolie
Magasság:173cm
Súly:52-55kg
Hozzávetőleges BMI-index:18
„A 6 gyermeket nevelő világsztárt évről évre az egyik legvonzóbb nőnek kiáltják ki,ugyanakkor testtömegindexe túlzott soványságot jelez. A 18-as mérőszám pont a kritikus határ,ha ez alá megy(ami gyakran előfordul vele),középtávú egészségkárosodást okozhat az alultápláltsága.”

Én mindenben az arany középutat keresem! Ha a normál BMI kalkulátort nézem(én nem a Broca indexet),akkor a 171cenimhez és 65kilómhoz(ma reggel annyi voltam kereken) . A BMI értékem: 22.2
Ez nem épp az arany középút :D mivel 18 az alsó határ és 25 a felső…….tehát a 21.5 nálam 63kilósan lenne. Ezen már nem görcsölök,hogy húúúú ezt el kell érnem és azonnal(régebben voltak ilyen terveim,hogy 60kg…..de most már nem ). Lényegesebb,hogy a testzsírunk legyen elfogadható tartományban! Ehhez kel amozgás!
Ma Péntek Einkő Has,csípő tornáját fogom csapatni!

Tervbe van véve egy újabb klassz kis kihívás! Eddig is nagyon rá voltam gyógyulva azokra a programokra ami örökre szóló élményt adnak(ilyen volt pl. a kajaktúra). Terveim közt szerepel a rafting illetve az ejtőernyőzés….(vagy esetleg motoros silóernyőzés).Nagyon szeretném megtanulni a snowboardozást és a nyári megfelelőjét a wakeboardot is!
Eddig a súlyom volt a legnagyobb akadály,de most már szabad az út:)))))

Sőt most valami olyasmit keresek ami, egy klassz kis teljesítménytúra!!! Pl. Kinizsi százas( ha jól tudom 100kilómétert kell gyalogolni 24 óra alatt).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése