2011. szeptember 30., péntek

Tegnap óta vívódom hogy leírjam vagy .......


És végül,úgy döntöttem hogy ez kellemetlen vagy sem, de megosztom Veletek! Csak azért, mert fontosnak érzem!!!!
Tegnap elmentem nőgyógyászhoz,szokásos éves rákszűrésre.Úgy vagyok ezzel is mint az évenkénti fogorvos,szemész,teljes vérkép vizsgálattal,nem szeretünk elmenni de jobb így mintha már azért kéne menni fogdokihoz mert megőrülsz a fájdalomtól,vagy azért mész el a szemészetre mert már alig látsz.........szóval nem érdemes halogatni!!!
A nőgygyógyászom nagyon szeretem,mert gyors,rendes,precíz:)
A hangomon ugyan mindig meglepődik,most is kérdezte hogy Dorottya meg van fázva??? Vagy alapjátraton ilyen a hangja ? :) Mondtam hogy nekem ez az alap orgánumom :)
Gyors vetkőzés(nem tudom Ti hogy vagytok vele,de én ha nődokihoz megyek, sosem tudom mit kéne felvenni, amiből nincs kint mindenem míg a vizsgálószékhez érek :D ) No de lényeg hogy pikk-pakk megvizsgált,közben diktálta az aszisztensnek az ilyen olyan érthetetlen adatokat.......majd,míg én öltöztem mondta, hogy méhszájsebem van,amit 1 hónap múlva,ha jó és rendben van a rákszűrés eredményem akkor le kell fagyasztani!!!
Persze én ,mindig úgy vagyok a nődokinál, hogy jó jó oké öltözzek és menjek már....... ezért nem űltem le és kérdezgettem hogy akkor ez most mi??? És magyarázza el pontosan!!!! Jó oké, majd 1 hónap múlva visszajövök!
Nem is igen érdekelt míg be nem csuktam magam mögött az ajtót........akkor tettem fel a kérdést,hogy mi is ez a méhszájseb??? Tesómnak délután elmeséltem és kérdezte ,hogy ez hogy alakul ki vagy mi miatt van?! Na így én a nethez fordultam és be google-tam! Nem találtam és nem olavstam semmi horrorba illőt :) de komolyan kell venni mert azért egy mondaton eltöprengtem!

"A mindennapi gyakorlat a képen látható elváltozást illeti a méhszájseb névvel, melynek során a méhszájat normálisan a hüvely felől borító többrétegű laphám helyére a méhnyakra jellemző hengerhám kúszik a méh felől. Tekintettel, hogy ez a hámféleség sokkal vérbővebb, ezért úgy néz ki, mint egy horzsolt seb lenne a méhszájon. A méhszájseb gyakorlatilag minden esetben gyulladásból származik. A méhszájsebet minden esetben gyógyítani érdemes, mert hosszú távon a méhnyak rák "melegágya" lehet!""
És itt az utolsó mondat a lényeg!!! Tényleg oda kell figylenünk magunkra! Nem szabad úgy felfogni,hogy jól van,nem fáj semmim = nincs is semmi bajom= nem vagyok beteg= egészséges vagyok!
Azt is olvastam hogy a nők 90-95% van, vagy volt már méhszájsebe.De ott van a másik statisztika......miszerint
""""Riasztó számok
A méhnyak hámeredetű rosszindulatú daganatát, a méhnyakrákot Magyarországon évente 1000-1200 új betegen diagnosztizálják. Az újonnan felfedezett betegek többsége korábban soha nem vett részt szűrésen. Az esetek többsége 30-40 éves korban jelentkezik. A méhnyakrák évente mintegy félezer nő halálát okozza."""

Szerintem mindenkinek van évente 1 szabad délelőttje vagy délutánja, amikor eltud menni a nőgyógyászhoz és túlesik a rákszűrésen!

Biztos vagyok benne hogy negatív lesz a rákszűrés eredményem,lefagyasztják és már semmi bajom sem lesz :)))))))
De mindenki szánjon rá időt és menjen el:)))

Súlyom most nagyon jól tartom:) 65.2kg
Majd még jövök,várom a holnapot mert megyünk le Mamámhoz:))))
Szép hétvégét Nektek!:)

1 megjegyzés:

  1. Tuti minden rendben lesz :)
    Az biztos ,hogy nagyon fontos minden évben elmenni ☺
    Puszi Erika

    VálaszTörlés