2013. október 2., szerda

Sajtos-burgonyás bundában sült karaj paradicsomos rizzsel


Hozzávalók 
4 személyre: 
•    60 dkg csont nélküli sertéskaraj,
•    só, bors, majoránna, oregánó, bazsalikom, 
•    25 dkg füstölt gomolya sajt, 
•    60 dkg burgonya, 
•    1 tojás, 
•    10 dkg liszt, 
•    olaj a sütéshez,
•    1 kg paradicsom, 
•    1 fej vöröshagyma, 
•    25 dkg rizs

A karajból 7,5 dkg-os szeleteket vágunk. A szeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Közben a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáreszeljük a meghámozott burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, 2 evőkanál lisztet, sózzuk, összedolgozzuk. A húst lisztbe forgatjuk, majd az egyik oldalát bekenjük a sajtosburgonyás masszával. Egy teflonserpenyőben olajat melegítünk, és a bekent felével lefelé beletesszük a húst. A másik felére is teszünk a masszából, ügyelve arra, hogy egyenletes vastag legyen a burgonyás massza, és befedje a húst. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, bőrét lehúzzuk, a húsát kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon egy lábosban lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sót, borsot, majoránnát, bazsalikomot, oregánót, és lassú tűzőn főzzük, míg jó sűrű lesz. Külön edényben megfőzzük a rizst, majd mikor besűrűsödött a paradicsom, belekeverjük. Ezzel a körettel tálaljuk a húst.
Nők Lapja

Én leginkább érzéssel készítettem ezt a fogást, nem dekáztam méregettem.
Nagyon finom és új élményt nyújt a hagyományos rántott hús után!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése