2013. szeptember 4., szerda

Baracklekváros piskótatekercs

A lehető legegyszerűbb sütemény. Hisz csak egy sima piskótából áll!
Elég sok baracklekvár van itthon, hiába Mamám mindig ellát vele én meg nem utasíthatom vissza :)
Időm nem sok volt,így hűléssel együtt 30 perc alatt már kész is volt a finomság!

Recept:
6 db tojás
6 evőkanál liszt (ízlés szerint lehet teljes kiőrlésű...vagy amilyet szeretnél)
6 evőkanál cukor( lehet xilit vagy nádcukor....)
1 kiskanál sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor 

Vendéglátóipari sulit végeztem,és ott azt verték belénk,hogy külön kell  felverni a fehérjét és külön  a sárgáját.H a fehérjébe egy pici sárga is belemegy,akkor  nem lesz belőle soha kemény hab. Sőt tanultunk még egy praktikát,hogy a fehérjéhez akkor kell a cukrot hozzáadni,mikor már kifehéredett.
A felvert fehérjéhez kell a sárgáját önteni.apránként rászitálni a sütőporos lisztet. nagy mozdulatokkal lágyan összekeverni. Kibélelt sütőpapírra egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőbe készre sütjük.
A sütőből kivéve a piskótát, nedves konyharuhára vagy leporcukrozott(de valaki lisztezett) konyharuhára borítjuk,lehúzzuk róla a sütőpapírt és még úgy melegében szépen felgöngyöljük(úgy hogy a konyharuha belül is legyen a piskótán).Ezért mikor kihűl,nem fog majd berepedezni!!!
Kihűlés után, egyenletesen ízlésünknek megfelelően kenjük be a nekünk ízlő lekvárral, én Mamám sárgabaracklekvárjára esküszöm :)
Porcukorral még meghinthetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése