2013. szeptember 20., péntek

Vannak még jó fej emberek :)

Van Csepelen egy étterem- Nagy Levin,bátran kimerem jelenteni,hogy nagyon igényes színvonalas és igazán finom ételeket készítenek itt.
Ez az étterem elköltözött majd 1 éve az én régi óvodámnak a helyére.......
Múltidézés...
Mikor kicsi ovis gyerek voltam, és beköszöntött az ősz és már a nagy udvaron lévő hatalmas fügefán is beértek a gyümölcsök.....szépen nagy félkörbe leültetett minket az óvónéni és felcikkezte a fügét ,s mi gyerekek jóízűen megettük :)    Ezek az emlékek nagyon bennem maradtak.....és mikor arra jártam/járok a régi ovim környékén(ami most már étterem) és látom a fügefát óhatatlanul is  de eszembe jutnak ezek az élmények.
Múlthéten mikor láttam,hogy mennyi nagy füge van a fán és láthatóan sok le is potyogott.....elszontyolodtam,mert odáig vagyok a fügéért, és sok ember lehet még meg sem kóstolta mivel elég drága és kényes fajta,ezért nem túl gyakori gyümölcs nálunk....
Így jött az ötlet......hogy én bizony levelet írok a Nagy Levin Étteremnek, megírom emlékeim rövidke történetét és felhatalmazást kérek a tulajtól, hogy legálisan szedhessek fügét.
Már elve, hülyének éreztem magam, hogy emiatt írok....de úgy voltam vele, veszíteni valóm nincs.....mert vagy reagálnak rá vagy nem, vagy szedhetek vagy nem.......
Amint elküldtem a levelet tegnap este
, nem telt el sok idő és máris jött egy nagyon kedves válasz rá.....miszerint , nyugodtan szedhetek a fügefáról és hivatkozzak egy bizonyos illetőre :)
Klassz dolog, hogy vannak még kedves jó fej emberek !

Amúgy Horvátországba amit vettem a piacon fügét.......valami mennyei finom volt, de ott is nehezen viseltem el, hogy az utak mentén......csak úgy sárgulnak,potyognak lefele a túlérett fügék.....itthon meg nagy ritkán lehet kapni, darabját 100-150 forintért....ami már szinte vicc kategória.
Magyarországon nem tudom, van e olyan lehetőség,hogy például akinek van telke, de túl messze lakik tőle és nem tudja gondozni, vagy idős és azért nem bírja a gyümölcsöket leszedni a fákról......akkor valaki leszedi és cserébe főz neki kompótot vagy lekvárt....stb.
A River Cottage műsorában láttam,hogy Angliába van ilyen lehetőség...de hogy nálunk van e.....passz!
Mindenesetre tényleg örülök, hogy szedhetek fügét :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése